У Козицького розповіли про ситуацію з ринком праці: рівень безробіття та ефект від релокації

У Козицького розповіли про ситуацію з ринком праці: рівень безробіття та ефект від релокації

На сьогодні у Львівській області свою діяльність провадять 36 тис. суб’єктів господарської діяльності. Це та кількість підприємств та фізичних осіб-підприємців, які працюють на території Львівщини та працевлаштовують людей.

Про це розповів на брифінгу Степан Куйбіда, директор департаменту економічної політики Львівської ОВА.

Загалом в області офіційно працевлаштовано вже 492 тис. осіб. До початку повномасштабної війни на підприємствах Львівщини офіційно працювало близько 520-540 тис. осіб.

Зокрема, Головне управління Державної податкової служби у Львівській області фіксує в місяць близько 13-15 тис. заяв підприємств про прийняття людей на роботу.

"Податкова фіксує в місяць близько 13-15 тис. заяв про те, що люди приймаються на роботу. Тобто, це ще один показник, який свідчить, що ми вийшли на довоєнний рівець, і це є добре", — розповів Степан Куйбіда.

Окрім того, на території області активно продовжують релокуватись підприємства із зони бойових дій. Так, на сьогодні у Львівську область релокувалось 207 підприємств, з яких 144 — вже працюють та утворили понад 5 тис. робочих місць.

Також Степан Куйбіда розповів про фактори, які позитивно вплинули на показник робочих місць та ринку праці. Йдеться про розуміння бізнесом його ефективності та підтримку бізнесу зі сторони держави.

"Наша голова стала холодною, і ми можемо приймати дієві управлінські рішення. Ми зараз говоримо і за бізнес, який зрозумів, що він повинен бути ефективним і повинен працювати "day to day", і не має часу на якісь відволікання. Також це держава, яка зрозуміла, що бізнес потрібно підтримувати, як і певними регуляціями, які впроваджують Кабмін та Мінекономіки, так і "живими" грошима, без яких бізнес не може працювати як такий", — розповів Степан Куйбіда.

Серед іншого, позитивно на ринок праці вплинула увага іноземних партнерів. Зокрема, у мирний час фактично кожен 5-ий долар економіки області був згенерований експортом. На сьогодні Львівщина продовжує нарощувати експорт у країни Євросоюзу.

"Так, це не показники довоєнні, коли ми щороку зростали по 15%, а то і 22%. Зараз ці показники становлять 5-8-9%, але тим не менше, ми йдемо з плюсом. Це мова про валютну виручку, та інвестування цієї валютної виручки в оновлення основних фондів підприємства. Тобто ми стаємо міцнішими", — додав директор департаменту економічної політики Львівської ОВА.

Нагадаємо, на Львівщині зареєстровано близько 8 тис. безробітних осіб. Це удвічі менше, ніж в аналогічний період 2021 року. Попри зменшення кількість безробітних, в області також і зменшується кількість вакансій, які пропонують роботодавці. Про те, кого шукають та яку зарплату пропонують роботодавці, читайте за посиланням.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності