Куди піти у Львові 18 та 19 лютого: афіша подій

Куди піти у Львові 18 та 19 лютого: афіша подій

Вистави для дітей та для дорослих у Львові

У Львові на вихідні буде чимало цікавих подій. Проте, найяскравішими будуть театральні постановки - як для дорослих, так і для дітей. LVIV.MEDIA переглянуло афіші театрів Львова та підібрало декілька найцікавіших вистав і не тільки.

Вистава «Різдвяна ніч»

У театрі Заньковецької 18 лютого відбудеться вистава «Різдвяна ніч» за мотивами легендарного твору Миколи Гоголя.

«Відчуття свята та дива, урочисте чекання святої ночі і разом з тим, вир людських пристрастей і слабкостей, народні звичаї і подорож до імператриці в Петербург — все це робить виставу «Різдвяна ніч» яскравою містерією, без якої вже не можна уявити зимових свят в Україні. У всіх є свої святкові звичаї і дивитися Гоголя в новорічний час — одна з них.

За легким жанром криється гострий письменницький погляд на життя, роздуми про людські цінності і безперечна любов до краю, де минули його дитинство та юність. На вас чекає неповторний настрій, народні пісні та звичаї, яскраві характери і справжній український дух Різдва», - обіцять творці вистави.

Ціна квитка - 60-300 грн

Більше про подію дізнайтеся тут.

Майстер-клас з абстрактного живопису FLUID ART з вином

Майстер-клас для тих, хто не вміє малювати та хоче спробувати щось нове.

«Це можливість навчитися малювати картину за 1,5 години, навіть якщо ви раніше ніколи не малювали», - обіцяють організатори заходу.

Процес полягає в тому, що тут не малюють звичайними пензликами. Не буде жодних конкретних ліній та продуманих елементів. Фарбу просто виливають на полотно, вона розтікається, змішується з іншими відтінками, а тому зображення стає унікальним.

«Флюїд-арт можна порівняти з творчою медитацією — в результаті візерунки фарби зроблять неповторну унікальну картину», - запевняють організатори.

Всі матеріали для роботи входять у вартість квитка. Окрім того, кожному передбачене частування: келих вина, чай та кава.

Ціна - 750 грн.

Деталі можна дізнатися тут

Вистава «Життя P.S.»

Вистава відбудеться 18 лютого у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької. В основі вистави - реальна історія Валерії Бурлакової, учасниці бойових дій на сході України, яка знайшла своє кохання на фронті.

У своїй автобіографічній книзі вона відверто розповіла про побут війни, дискримінацію жінок, перекручення фактів у ЗМІ та інше.

«Це фронтовий щоденник про зовсім іншу реальність. Абсурдна, жорстока, але не безнадійна. Такою побачать її глядачі очими героїні Валерії», - зазначають організатори.

Більше про виставу - тут.

Казка «Микита Кожум’яка»

19 лютого об 11:00 у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької покажуть виставу-казку для дітей про славетного Микиту Кожум’яку.

«Наша казочка про перемогу добра над злом, про любов до праці та своєї землі», - зазначають творці вистави.

Вони розкривають таємницю сюжету: «В українському князівстві трапилась біда. Змій викрадав дівчат, забирав маленьких діточок до себе у полон. Воювало з ним князівське військо, але подолати не могло. І от черга надійшла до князівської доньки. Хто ж переможе великого і страшного Змія? Хто врятує київські землі від біди та визволить з полону красуню-князівну?».

Опера «Наталка Полтавка»

У Львівській опері даватимуть класичний твір Миколи Лисенка за мотивами Івана Котляревського «Наталка Полтавка».

«Це історія про щиру та вірну дівчину Наталку Полтавку, яка чекає на свого нареченого — наймита Петра. Однак її мати, після смерті чоловіка, прагне видати дочку за багатого. А охочих чимало — до Наталки залицяється пристав, але вона відмовляє йому. Також дівчину хоче просватати сам виборний. Він приходить до матері Наталки та вмовляє її видати дівчину за нього. Так стається, що наступного дня до села повертається Петро, який багато років працював заради свого кохання і майбутнього Наталки», - переповідають творці вистави.

На глядачів чекає чудова опера, сповнена щирими піснями та українським колоритом. Вже багато років оперу з успіхом приймають глядачі різних театрів та вболівають за долю Наталки і її кохання.

Вистава відбудеться 19 лютого о 12:00.

Ціна квитка 100-400 грн.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писало про найцікавіші вистави та музині шоу лютого у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності