• Головна
  • Новини Львова
  • Переписали автоісторію Львова: українсько-польський екіпаж на ретро-автомобілі доїхав до Монте-Карло

Переписали автоісторію Львова: українсько-польський екіпаж на ретро-автомобілі доїхав до Монте-Карло

Переписали автоісторію Львова: українсько-польський екіпаж на ретро-автомобілі доїхав до Монте-Карло

Окрім спортивної, акція мала благодійний характер – збір коштів для допомоги українським дітям, які постраждали від нападу РФ

Українсько-польський екіпаж на ретро-автомобілі «Пежо-201» здолав 2309 кілометрову дистанцію зі Львова до Монте-Карло. Екіпаж першим виїхав на стартовий подіум ювілейних 25-х «Ралі Монте-Карло Історик» напередодні офіційного старту найпрестижніших європейських зимових гірських авто змагань. В такий спосіб Міхал Кумейга та Світлана Кравс переписали автомобільну історію Львова.

Про це повідомили в управлінні спорту Львова.

Так, у 1930 році зі Львова в Монако вже стартував відомий автогонщик Ян Ріппер (старший) на автомобілі «Татра». Втім, через технічні негаразди, він не зміг фінішувати в Монте-Карло. Зазначається, що через сучасні європейські дорожні правила шлях екіпаж оминав автомагістралі: доводилося пересуватися регіональними дорогами.

Натомість цьогоріч на офіційному подіумі українсько-польський екіпаж особисто привітав президент Королівського автоклубу Монако Мішель Боєрі. Крім того, відбулися перемовини з керівництвом клубу про перспективи включення міста Львова (звісно, після нашої перемоги) до списку міст старту «Зіркового шляху». Наразі там є: Турин, Осло, Лондон, Реймс і Бад Хамбург.

Також екіпаж відвідав з товариським візитом три міста-побратими Львова: польський Краків, французькі Канни та німецький Фрайбург.

Додамо, що окрім спортивної, акція мала благодійний характер – збір коштів для допомоги українським дітям, які постраждали від нападу РФ.

Довідково:

Ралі Монте-Карло — це ралійні перегони, що проходять в князівстві Монако, починаючи з 1911 року. Перегони були створені для перевірки покращень і нововведень в автомобілебудуванні. Проте зараз ралі скоріше виконує функцію вшанування історичних традицій та цінностей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності