Львівські гонщики візьмуть участь в автоперегонах у Монте-Карло

Львівські гонщики візьмуть участь в автоперегонах у Монте-Карло

Команда проїде майже 1000 кілометрів через Високі Альпи

Українські гонщики вперше за 111 років візьмуть участь у європейських автоперегонах Rallye Monte-Carlo Classic. Офіційний старт української команди відбудеться сьогодні о 12:00 на площі Ринок.

"Україну презентуватимуть п’ять екіпажів на малолітражних "Запорожцях": в складі об’єднаної команди екіпажі з Києва, Тернополя, Запоріжжя, Чернівців і Львова",- повідомляє Львівська міськрада.

Львів представлятиме водійка Світлана Кравс та штурман Євгеній Кравс на автомобілі "Запорожець" 1967 року випуску. Змагатимуться сімейний екіпаж у автоперегонах під номером 410.

"Організатори (Королівський клуб Монако) допустили наш національний автомобіль, у зв’язку з 60-річчям випуску першого ЗАЗ-965. Патроном нашої команди став великий друг України, відомий фінський автогонщик, чемпіон світу з ралі 1981 року, чотириразовий переможець ралі Дакар, член Європарламенту Арі Ватанен", – розповідає Євгеній Кравс.

Партнерами львівського екіпажу є управління спорту Львівської міськради та Служба автомобільних доріг Львівщини. Українські команди беруть участь в Rallye Monte-Carlo Classique-2022 за патронатом Кабміну.

Додамо, офіційно змагання стартують 30 січня у французькому місті Валанс. Гонщики проїдуть майже 1000 кілометрів через Високі Альпи та фінішуватимуть 2 лютого у Монте-Карло.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності