• Головна
  • Новини Львова
  • За минулий тиждень у Львові за неправильне паркування виписали штрафів на понад 2 млн грн

За минулий тиждень у Львові за неправильне паркування виписали штрафів на понад 2 млн грн

За минулий тиждень у Львові за неправильне паркування виписали штрафів на понад 2 млн грн

Водіїв наполегливо закликають не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема під знаками «зупинка заборонена», «стоянка заборонена» та на перехрестях

За минулий тиждень, з 23 до 29 січня включно, інспектори з паркування оштрафували 5 923 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки авто, на загальну суму 2 229 060 грн. Кошти від сплати штрафів надходять до міського бюджету Львова.

Про це повідомили в управлінні безпеки Львівської міської ради.

Так, мінімальний розмір штрафу — 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

«Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування», — додали в управлінні безпеки ЛМР.

Також через порушення правил стоянки за минулий тиждень на арештмайданчик евакуювали 106 транспортних засобів.

Водночас до інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів з паркування. Кожен з них щоденно оформляє в середньому 35 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності.

Водіїв наполегливо закликають не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема під знаками «зупинка заборонена», «стоянка заборонена» та на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним Силам України.

Додамо, що з переліком майданчиків для паркування можна ознайомитись на Геопорталі Львова.

Нагадаємо, у 2022 році до бюджету міста Львова надійшло 25,6 млн гривень за оплату паркування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності