Штрафи за неналежне паркування у Львові підуть на допомогу ЗСУ

Штрафи за неналежне паркування у Львові підуть на допомогу ЗСУ

За минулий рік на арешт-майданчик евакуювали 3 577 автомобілів

Торік до міського бюджету Львова надійшло 50,2 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки та зупинки автотранспорту.

Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, пишуть на сторінці Львівської міської ради.

Як додали в міському управлінні безпеки, через порушення правил стоянки за минулий рік на арешт-майданчик евакуювали 3 577 автомобілів.

«Цього року Львів планує допомогти ЗСУ на 500 млн гривень. Це допомога у вигляді обладнання, машин, одягу нашим чотирьом бригадам, які сьогодні на передовій. Але є питання у наповненні цього бюджету. Одне із джерел його наповнення — це кошти, які місто збирає за штрафи від паркування. Я розумію людей, бо не завжди приємно сплачувати штрафи. Але ви повинні розуміти, що кожен штраф, який ви сплачуєте, має кінцевого бенефіціара — це наш військовий. Тому прошу вас не порушувати правил дорожнього руху. Але якщо порушили, то гідно оплатіть цей штраф, адже таким чином наша армія стане більш дієздатною», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

У міськраді нагадують, що мінімальний розмір штрафу — 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф упродовж 10 днів, то сума подвоюється.

Для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Львівська міська рада наполегливо закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема під знаками «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним Силам України.

Перелік майданчиків для паркування  можна знайти на Геопорталі Львова.

Нагадаємо, у Дрогобичі за рік за неправильне паркування виписали штрафів на 2,6 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності