• Головна
  • Новини Львова
  • Погано їв та блював: львівські медики врятували немовля з рідкісним порушенням обміну речовин

Погано їв та блював: львівські медики врятували немовля з рідкісним порушенням обміну речовин

Погано їв та блював: львівські медики врятували немовля з рідкісним порушенням обміну речовин

Зараз Максим добре почувається, він знову став активним та почав гарно їсти

Медики лікарні святого Миколая врятували немовля з рідкісним порушенням обміну речовин. Вони ввели йому ін’єкцію гормонів, аби дитина змогла їсти.

Про це пише Львівська міська рада 20 січня.

На 12-ий день народження Максимко почав погано їсти та блював. Матір спершу подумала, що все через зміну суміші для годування. Та коли дитя зблідло й майже не рухалось, викликала швидку допомогу.

Дитину довелося везти з Яворівського району каретою «швидкої» з шоком та утрудненим диханням до Львова. Після низки невідкладних аналізів та обстежень виявили гіперплазію кори наднирників — вроджене ендокринне захворювання. Внаслідок хвороби наднирники не виробляють достатньої кількості гормонів.

У хлопчика був дефіцит кортизолу — гормону, необхідного для підтримки всіх систем організму, а також регулювання добових ритмів та процесів обміну речовин. Захворювання рідкісне та трапляється  в однієї дитини із 12 тисяч.

Зараз Максим добре почувається, він знову став активним та почав гарно їсти. Разом із мамою він уже повернувся додому. Хлопчик перебуває під спостереженням дитячого ендокринолога, адже прийматиме замісну гормонотерапію.

Нагадаємо, львівські хірурги врятували 41-річну породіллю, у якої після народження п’ятої дитини розірвалась яєчникова артерія. Жінка втратила два літри крові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності