У Львові всі охочі можуть набрати свяченої води на площі Ринок

У Львові всі охочі можуть набрати свяченої води на площі Ринок

Там встановили резервуар об’ємом 1500 літрів

У четвер, 19 січня, у день свята Богоявлення Господнього на площі Ринок у Львові традиційно відбувся чин освячення води. Цього року воду освятили львівські військові капелани, які щоденно моляться в Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла за українських військовослужбовців і духовно супроводжують їх.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Упродовж дня охочі можуть прийти на площу Ринок і взяти свячену воду до своїх домівок. Для цього там встановили резервуар об’ємом 1500 літрів.

«Ми знаємо, що є добра традиція — загальноміське водосвяття. Цьогоріч, безумовно, основна тема в суспільстві — це захисники України і їхня мужність. Військові капелани, які стараються завжди бути поруч захисників, цьогоріч є запрошені освятити цю воду. Думаю, в цьому глибока символіка — щоби ще раз привернути увагу людей до того, що триває війна, і що захисники потребують молитви, потребують підтримки. Напевно, капелани стануть видимим знаком того, що молитва — це зброя, яка дуже важлива», — зазначив отець Тарас Михальчук, настоятель Гарнізонного храму св. апп. Петра і Павла, голова Місії «Центр Військового капеланства» Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Коли отці завершували чин освячення, пролунала повітряна тривога, тож усіх учасників дійства закликали набирати воду уже після завершення тривоги. Втім об 11:48 пролунав відбій тривоги, тож усі охочі можуть набрати свяченої води.

Нагадаємо, купання в крижаній воді на Водохреща — це доволі поширена традиція. Для того, щоб ритуал пройшов максимально безпечно, потрібно дотримуватися правил. Детальніше про це читайте, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності