У Львові вночі двоє людей отруїлись чадним газом

У Львові вночі двоє людей отруїлись чадним газом

Це вже другий випадок отруєння чадним газом у місті від початку року

Цієї ночі, 17 січня, у Львові двоє людей отруїлись чадним газом.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради, посилаючись на повідомлення управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

17 січня близько 2:40 у квартирі на другому поверсі шестиповерхового житлового будинку на вул. Колесси, 17 отруїлися чадним газом чоловік, 1978 року народження, та жінка, 1996 року народження.

Потерпілих у стані середнього ступеня важкості доправили в обласну клінічну лікарню. Квартира обладнана ПГ-4 та газовим котлом. Обставини події встановлюють.

Це вже другий випадок отруєння чадним газом у місті від початку року, зазначають у мерії.

Фахівці наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення — через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — тобто газові коти чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Також нагадують, що газ — вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами — вибуху, пожежі, отруєння та руйнування.

Під час усіх нещасних випадках, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, поліцію — 102.

Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

Нагадаємо, 13 грудня у Львові до лікарні госпіталізували трьох людей з отруєнням чадним газом. Ймовірно, спричинив отруєння генератор.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності