Де у Львові можна здати новорічні ялинки на переробку

Де у Львові можна здати новорічні ялинки на переробку

Локації почнуть працювати з 21 січня

У Львові від 21 січня розпочнуть діяти 7 централізованих пунктів збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію.

Про це повідомляють у Львівській міській раді.

Також львів’яни можуть самостійно привезти хвойні дерева на станцію компостування, що на вул. Пластовій, 13, або в ЛКП «Зелений Львів» за адресою: вул. Замарстинівська, 167а.

«Управління з питань поводження з відходами спільно з ЛКП «Зелене місто» і ЛКП «Зелений Львів», як і торік, організували централізовані пункти збору ялинок. Відтак із 21 січня у Львові розпочнуть діяти 7 локацій. Адже ялинки — це зелені відходи, а не тверді побутові, тому їх необхідно правильно та з користю утилізувати. Тож пропонуємо мешканцям громади або самостійно привезти хвойні на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13, або в ЛКП «Зелений Львів» за адресою: вул. Замарстинівська, 167а, або залишити біля визначених семи майданчиків у встановлені дні», — розповідає Роман Яцикович, начальник відділу комунікації і просвітництва управління з питань поводження з відходами.

Відтак, залишити хвойні можна буде біля контейнерних майданчиків за адресами:

  • просп. Чорновола, 1 (біля контейнерних майданчиків);
  • вул. Замарстинівська, 167а;
  • вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);
  • вул. Виговського, 34 (біля Залізничної районної адміністрації);
  • вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка»);
  • просп. Чорновола, 45 (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина»);
  • вул. Хоткевича (вхід в парк Святого Івана Павла II Папи Римського, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці).

Приносити ялинки у ці місця збору необхідно 21-22 січня, 25 січня та 28-29 січня 2023 року.

«Саме з цих 7 локацій будемо централізовано вивозити ялинки. 

Якщо ж мешканці не живуть біля цих локацій, то у ці ж визначені дні 21-22 січня, 25 січня, та 28-29 січня, можуть залишати ялинки біля своїх сміттєвих контейнерів, і вже їхні перевізники ТПВ відвезуть хвойні дерева на компостувальну станцію.

Нагадую, що ялинки це великогабаритні відходи, тому контейнери для побутових відходів не призначені для їх викидання. Тож ялинку необхідно залишати біля контейнера, а не кидати в нього. Також необхідно з ялинки зняти всі новорічні прикраси, щоб під час переробки залишки прикрас не потрапляли у компост», — додав Роман Яцикович.

Якщо ж мешканці самостійно бажають привозити ялинки на компостувальну станцію, то можуть це робити щодня з понеділка до п’ятниці з 8:00 до 17:00.

«На наших компостувальних станціях з допомогою спеціальної технології ми переробляємо використані ялинки у компост. Вже вчора нам привезли першу невеличку партію ялинок.

Компостувальна станція переробляє всі органічні відходи, роздільно зібрані мешканцями та різними структурами міста. Це харчові продукти, гілля, листя і зараз ялинки. Як наслідок, утворюється компост органічна підживка, яка в майбутньому використовується для удобрення землі під час висадки дерев або квітів, овочів, фруктів тощо. Компост часто купують приватні садиби, а також наш компост став помічним при висадці дерев та кущів у Львові», — розповіла Наталя Сеник, начальниця відділу організації роздільного збору харчових відходів ЛКП «Зелене місто».

Також ялинки і дідухи можна завезти у Домівку врятованих тварин. 

«У домівці наші копитні будуть дуже раді, якщо ви їм привезете трохи хвої, такої, як ялиця, сосна, також дідухи», — сказав керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський.

Нагадаємо, головна українська ялинка потрапила до рейтингу найкращих у світі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності