Поблизу Львова створять клініку, в якій допомагатимуть постраждалим від війни

Поблизу Львова створять клініку, в якій допомагатимуть постраждалим від війни

Проєкт одразу поєднуватиме три важливі аспекти

У Винниках, що біля Львова, з’явиться спеціалізована клініка для людей, які постраждали від війни з рф.

Про це повідомляє МОЗ 3 листопада.

Клініку створять на базі Superhumans Center, відкриття якого заплановане на квітень 2023 року. Проєкт одразу поєднуватиме три важливі аспекти: медичний, психологічний та соціальний. 

Медичний напрям включатиме якісне протезування, лікування та реабілітацію вдома. Другий аспект є психологічним, коли в клініці медики працюватимуть з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР). І це стосується як військових, так і тих, хто став безпосереднім свідком боїв, насилля чи інших жахів війни.

Третім є соціальний аспект, адже Superhumans — це не лише клініка, а й формування нового ставлення до людей з інвалідністю та людей із травмами війни.

«Створення такого центру в Україні є дуже почесною справою, адже наші люди є героями, і ми прагнемо зробити все, аби українці мали доступ до найкращого, що є у світі», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, Superhumans Center відкриють на базі однієї з лікарень у Винниках. Скоро там запрацює спеціалізована клініка протезування, реконструкції та реабілітації людей, які постраждали внаслідок воєнних дій рф на території України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності