Львівський стартап став фіналістом конкурсу кращих стартапів Європи

Львівський стартап став фіналістом конкурсу кращих стартапів Європи

Львівський стартап i3 Engineering, що спеціалізується на системах для розумних будинків, увійшов у шорт-лист конкурсу The Europas Awards 2022.

Про це LVIV.MEDIA розповіли в i3 Engineering.

i3 Engineering — львівський розробник і виробник системи «Розумний будинок» та пристроїв для автоматизації будівель. Проєкт став єдиним українським стартапом у категорії PropTech на конкурсі кращих стартапів Європи The Europas Awards 2022.

Нагороду The Europas Awards заснував у 2009 році головний редактор видання TechCrunch Майк Бутчер. Її мета — привернути увагу до європейських стартапів, які вирішують нагальні та глобальні проблеми XXI століття. Серед переможців минулих років є такі стартапи, як Spotify, Transferwise, Soundcloud, Babylon Health.

Нагороди конкурсу охоплюють 20 категорій, включаючи такі, як AgTech / FoodTech, SpaceTech, GovTech, Сybersecurity, Сlimate Tech, Mobility Tech та інші. Результати Europas Awards базуються на відкритому голосуванні та голосуванні експертного журі. Цьогоріч голосування тривало з 28 вересня до 11 жовтня, Переможців оголосять вже 1 листопада на конференції Web Summit.

До фіналу разом з i3 Engineering потрапили ще два інші українські стартапи: BetterMe у категорії HealthTech та Headway у категорії EdTech.

Довідково:

i3 Engineering — львівська компанія, що спеціалізується на виробництві обладнання для розумного дому та автоматизації будівель. У 2022 році i3 Engineering отримала нагороду World Smart Home Award у категорії «Контроль будинку/Контроль будівлі/BUS системи». Зараз компанія має понад 70 партнерів у 7 країнах.

Система i3 Engineering може автоматизувати практично всі процеси управління різними типами електричного обладнання, як, наприклад, освітлення, розетки, системи підігріву та кондиціонування, моторизовані жалюзі та штори, полив. Окрім комфорту, розумний дім дозволяє контролювати надмірне споживання електроенергії й віддалено вимикати пристрої, які не використовуються.

У 2022 році компанія вийшла на міжнародний ринок і вже зараз продукцію можна придбати у 7 країнах світу: Україні, Литві, Польщі, Словаччині, Нідерландах, Казахстані, Грузії, Єгипті. Співзасновником і виконавчим директором стартапу є інженер, випускник НУ «Львівська політехніка» Павло Цюпка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності