• Головна
  • Новини Львова
  • На 85-му році життя помер один із перших гравців в історії львівських «Карпат» Йосип Фалес

На 85-му році життя помер один із перших гравців в історії львівських «Карпат» Йосип Фалес

На 85-му році життя помер один із перших гравців в історії львівських «Карпат» Йосип Фалес

У понеділок, 17 жовтня, на 85-му році життя помер один із перших гравців в історії львівських «Карпат», вихованець закарпатського футболу Йосип Григорович Фалес.

Про це повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету України у Львівській області з посиланням на відомого спортивного журналіста та історика львівського футболу Юрія Назаркевича.

Йосип Фалес — добре відома постать у футбольних колах не лише України, а й далеко за її межами. Він прославився і як гравець, і як тренер, і як науковець. На полі вихованець закарпатського футболу виділявся своєю високою працездатністю та самовіддачею, а також швидкістю і чудовою грою на другому поверсі.

Йосип Фалес, перейшовши з львівського «Сільмашу», почав виступати за створені у 1963 році «Карпати» і загалом у 1963-1965 роках провів за львівську команду 20 ігор.

Щодо тренерської кар’єри, то Йосип Фалес не лише очолював низку команд, серед яких був СКА «Карпати», а й працював консультантом. Зокрема, він був причетним до успішного виступу національної збірної Алжиру на чемпіонаті світу 1982 року та багато років входив до складу наукових груп збірних команд СРСР.

А в науковій діяльності в його активі кандидатська дисертація, звання доцента та більше двох сотень наукових праць, з яких черпають знання не лише студенти кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури, а й фахівці всієї України та зарубіжжя.

Щирі співчуття родині, близьким, друзям та всім, хто знав покійного. Вічна пам'ять!

Нагадаємо, 9 жовтня помер боксер, ветеран львівського боксу, майстер спорту СРСР, тренер Валентин Роміх.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності