Львівський школяр посів 3-тє місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

Львівський школяр посів 3-тє місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

Учень 11-го класу фізматліцею при ЛНУ ім. І. Франка змагався з майже 1000 інших учасників

Школяр зі Львова виборов 3-тє місце на 54-й Міжнародній олімпіаді з хімії, яка відбувалась на базі Нанкійського університету китайського міста Тяньцзінь.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Відомо, що бронзу виборов одинадцятикласник Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті ім. Івана Франка Олег Комарницький, який був одним із чотирьох українських учасників на цій олімпіаді.

Загалом у змаганнях, що відбувалися онлайн, узяли участь приблизно 1000 учасників з 84 країн. Львівському учню вдалося вибороти для України бронзову медаль.

Довідково:Міжнародна учнівська олімпіада з хімії (International Chemistry Olympiad) — це щорічне змагання школярів, під час якого талановита молодь з різних країн світу перевіряє свої компетентності у царині хімічної науки. Вперше такі змагання відбулися 1968 року в Празі. 

Нагадаємо, 18 липня на чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед спортсменів до 15 років відбулись фінальні поєдинки серед хлопців. У ваговій категорії до 44 кг до фіналу зумів дійти представник України з Львівщини — 14-річний Іван Заліско, який і виборов перемогу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності