У Львові горіла церква Московського патріархату

У Львові горіла церква Московського патріархату

Зайнявся храм Свято-володимирської парафії УПЦ МП, збудований на незаконно захопленій ділянці

У Львові зайнялась церква Московського патріархату у найбільшому спальному районі міста, Сихові. До Свято-Володимирської церкви за адресою Червоної Калини, 89, прибули рятувальники.

Факт загоряння підтвердив редакції Lviv.Media речник Головного управління ДСНС Львівської області Ігор Курус.

Відомо, що про повідомлення про пожежу у Свято-Володимирському храмі надійшла до рятувальників о 22.45, і менше ніж за пів години її вдалось локалізувати. О 23:30 пожежу згасили.

Проводяться роботи з розбору даху і проливання конструкцій. За словами речника ГУ ДСНС Львівщини, горіння було під шаром покрівельного матеріалу, і покрівля церкви не прогоріла.

Всього для ліквідації пожежі ДСНС залучила 4 пожежні автомобілі та 20 рятувальників.

Зауважимо, як повідомляло Lviv.Media, згідно з листом Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові від 12.09.2017 року № 0006-4027 та листом виконавчого комітету Львівської міської ради від 14.08.2017 року № 4-2403-1903,  релігійна громада УПЦ (МП) збудувала об’єкт нерухомого майна без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку на проспекті Червоної Калини, 89 самовільно захопила без жодних прав на землекористування.

Нагадаємо, нещодавно незаконно збудований храм невідомі львів’яни розписали красномовними написами, з поміж яких “Дім Путіна”, “ФСБ”, та “русня”. Детальніше про інцидент читайте за посиланням.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності