На вулицях Львова побачили тролейбус з автономним ходом

На вулицях Львова побачили тролейбус з автономним ходом

У Львові з'явився тролейбус з автономним ходом. Сьогодні його тестують вулицями міста. Про це повідомив колишній заступник директора департаменту інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Це перший тролейбус з автономним ходом, який мав виготовити концерн "Електрон" перед проведенням тендеру на закупівлю сотні таких тролейбусів.

Як зазначає Tvoemisto.tv, ЛКП "Львівелектротранс" планує взяти кредит у 32 млн євро у Міжнародної фінансової корпорації (кредит IFC ) та Фонду Чистих Технологій (кредит CTF) на закупівлю 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху з реконструкцією, розширенням контактної мережі для цих тролейбусі, та на закупівлю електробусів.

До червня 2023 року Львів мав би отримати сотню тролейбусів з автономним ходом і 50 електробусів – про це йдеться у плані сталої мобільності. Тролейбуси з автономним ходом поїдуть у віддалені райони міста, де немає тролейбусної мережі або ж курсуватимуть до приєднаних громад.

Нагадаємо, у Червонограді, що на Львівщині, хочуть підняти вартість проїзду у громадському транспорті. У проєктному рішенні пропонується встановити з 10 червня такі тарифи на проїзд в пасажирському транспорті загального користування на території Червоноградської міської ради – на маршрутах № 1, 2, 3, 4, 4а, 5, 5а, 6, 6а – 10.00 грн, до селища Гірник – 14, до Соснівки – 28 грн.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності