У Львові під російським консульством відкрили "пам'ятник мародерства" (фото)

У Львові під російським консульством відкрили "пам'ятник мародерства" (фото)

Львів'яни принесли речі в "крові", які найчастіше крадуть окупанти

У Львові під будівлю, де було російське консульство, сьогодні принесли побутові речі, які масово крадуть російські окупанти в українських містах та селах. У такий спосіб активісти хотіли привернути увагу до проблеми мародерства армії окупантів.

"Ми бачили кадри з Бучі та інших міст, чули перехоплені розмови окупантів та знаємо, які речі вони крадуть. Вони передають це своїм сім'ям, продають речі в інтернет-магазинах та на ярмарках в Білорусі. Нам варто привертати увагу до цих злочинів, це не вписується ні в які рамки", — каже Анастасія, активістка.

"Окупанти хваляться, як взяли додому мікрохвильовку, ноутбук, кросівки тощо. А їхні дружини це підтримують ще й роблять "замовлення". Коли чуєш це, розумієш, наскільки ця армія вбога. Хочемо показати справжні цілі російської армії, нібито "другої армії світу", а насправді це мародери,  злочинці і ґвалтівники. Всі ці речі, що вони крадуть, на крові", — каже львів'янка Ірина.

Активісти закликають решту світу робити подібні "пам'ятники мародерства" під російськими консульствами і в інших містах.

Нагадаємо,  у Львові на площі Ринок відкривали виставку, яка розповідає про журналістів, що загинули від рук російського окупанта, опинились у полоні або зазнали переслідувань.

Водночас ідея проєкту “Call the war a war” закликає усіх, зокрема й іноземних журналістів, називати війну в Україні війною, а не збройним конфліктом, українською кризою тощо.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності