Найкращі фільми для осіннього вечора

Найкращі фільми для осіннього вечора

Хоч зараз ще все літо, але ненароком починаєш вже думати про осінь. Про осінню атмосферу та які фільми про осінь можна буде подивитися згодом. Я за своє життя подивилася багато різних романтичних фільмів, але саме фільми з осінньою атмосферою пам'ятаю й досі.

"Коли Гаррі зустрів Саллі" (1989)

Це класика романтичних комедій, яка просто дихає осінню. Нью-Йорк у цьому фільмі виглядає як картинка з листівки: золоте листя в Центральному парку, затишні кав'ярні, теплі светри. Історія Гаррі та Саллі змушує і сміятися, і сумувати, і вірити в кохання. До речі, знаменита сцена в кафе була майже повністю імпровізацією Мег Райан. Кожного разу після перегляду цього фільму хочеться прогулятися осіннім парком з кухликом кави.

"Спілка мертвих поетів" (1989)

Цей фільм завжди навіює особливий настрій. Робін Вільямс у ролі харизматичного вчителя просто неперевершений. Осіння природа Нової Англії створює ідеальне тло для історії про пошук себе та свого покликання. 

Цікавий факт: багато монологів Вільямса були імпровізацією.

"Ножі наголо" (2019)

Детектив, який ідеально підходить для прохолодного осіннього вечора. Старовинний маєток, теплі светри, сімейні драми — все це створює надзвичайну атмосферу. А зірковий акторський склад на чолі з Деніелом Крейгом тримає в напрузі до останньої хвилини. Знаєте, светр Кріса Еванса з цього фільму став справжнім інтернет-мемом!

"Правила виноробів" (1999)

Фільм, який навіює осінню Нової Англії. Історія молодого сироти Гомера, який шукає своє місце в житті, зворушує до глибини душі. Тобі Магуайр тут просто чудовий. А знаєте, для зйомок використовували справжній яблуневий сад, і актори дійсно збирали яблука. Рекомендую до перегляду!

"Розумник Вілл Гантінґ" (1997)

Хоч осінь тут і не головна тема, але атмосфера фільму ідеально підходить для прохолодних вечорів. Історія геніального хлопця з Бостона, який шукає своє місце в житті, змушує задуматися про власний потенціал. 

Цікавий факт: Метт Деймон і Бен Аффлек написали сценарій, коли їм було лише по 22 роки!

"Осінь у Нью-Йорку" (2000)

Сама назва фільму вже навіює осінній настрій. Річард Гір та Вайнона Райдер створюють на екрані неймовірну хімію. Осінній Нью-Йорк тут виступає окремим персонажем, чарівним та меланхолійним. 

"Практична магія" (1998)

Фільм, який ідеально підходить для перегляду в Геловін. Сандра Буллок і Ніколь Кідман грають сестер-відьом, а осіннє містечко в Новій Англії створює магічну атмосферу. 

Цікавий факт: для зйомок було побудовано цілий будинок, який після завершення роботи над фільмом довелося знести.

"Вам лист" (1998)

Ще одна романтична комедія з осіннім Нью-Йорком у головній ролі. Том Генкс і Мег Райан просто чарівні у цій історії про книжковий бізнес і кохання через інтернет. Фільм пронизаний атмосферою затишку і тепла, ідеально підходить для перегляду під пледом з чашкою какао.

"Жовтневе небо" (1999)

Зворушлива історія про хлопця з шахтарського містечка, який мріє про космос. Джейк Джилленгол блискуче зіграв головну роль. Осіння атмосфера маленького містечка в Західній Вірджинії 1950-х років створює особливий настрій. 

Цікавий факт: фільм заснований на реальних подіях, і справжній Гомер Гікем навіть з'являється в епізодичній ролі.

"Академія Рашмор" (1998)

Історія ексцентричного школяра Макса Фішера, який закохується у вчительку, розгортається на тлі чарівних осінніх пейзажів. Білл Мюррей тут просто неперевершений. Фільм сповнений теплого гумору та легкістю.

"Мачуха" (1998)

Драма з Джулією Робертс і Сьюзен Сарандон, яка розгортається на тлі чарівної осінньої природи. Фільм про складні сімейні стосунки, прощення і любов. Осінні кольори чудово підкреслюють емоційний стан героїв.

"Закохатися у наречену брата" (2007)

Тепла сімейна комедія зі Стівом Кареллом у головній ролі. Історія розгортається під час осіннього з'їзду великої родини в Род-Айленді. Затишна атмосфера, теплі светри, осінні пейзажі — все це створює ідеальний фон для зворушливої та смішної історії про кохання і сімейні цінності.

Більшість із цих фільмів сповнені романтикою осені, тому чудово підійдуть для тих, хто так сумує за цією прекрасною порою року влітку. Гарного перегляду!

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності