• Головна
  • Культура
  • У Лондоні знімуть фільм про хлопчика зі Львова, який постраждав від російського обстрілу Вінниці

У Лондоні знімуть фільм про хлопчика зі Львова, який постраждав від російського обстрілу Вінниці

Фото Романа Олексіва
Фото: Romchyk.thefilm

Роботу над фільмом планують завершити у липні 2024 року

Кіномитці у Лондоні знімають фільм про Романа Олексіва — хлопчика зі Львова, який у 8-річному віці втратив матір та отримав опіки 80% тіла під час російської атаки по Вінниці. Роботу над фільмом почали ще у лютому, а завершити його планують до липня 2024 року. Про зйомки фільму повідомив батько Романа Ярослав Олексів на своїй сторінці у Facebook у суботу, 6 квітня.

Автор ідеї — продюсер з України

“Ромчик. Мрії не спалити“ — це короткометражний фільм магістратури Лондонського університету Голдсмітса. Автором ідеї для фільму є український продюсер Костянтин Бідненко, разом з ним над проєктом працюють ще п’ятеро митців з різних країн світу.

У фільмі йтиметься про життя Романа Олексіва, його травми та втрати, а також про те, як попри них він продовжує йти до своєї мрії — стати професійним танцюристом. “У світі, охопленому конфліктами, цей короткометражний фільм є свідченням незламності людського духу. Це не просто історія одного хлопчика, це історія мільйонів дітей, чиє життя ніколи не буде таким, як раніше, через війну“, — розповіли творці фільму.

🎬The Film Romchyk is an MA Goldsmiths University of London short film.

🎬The Film Romchyk is an MA Goldsmiths University of London short film. In a world plagued by conflict, this short film is a testament to the indomitable human spirit. This is not just the story of one boy it is also about millions of children whose lives will never be the same because of the WAR. Welcome to our page and become a part of something important 🙌🏻

Posted by Romchyk.thefilm on Friday, April 5, 2024

Фільм завершать у липні 2024 року

На сторінці проєкту на платформі Kickstarter йдеться, роботу над фільмом почали ще у лютому цього року, і наразі він перебуває на стадії підготовки. Самі зйомки планують розпочати в травні, а завершать роботу над фільмом уже в липні цього року. Після цього автори планують подати стрічку на участь у престижних європейських та американських кінофестивалях, зокрема у Берліні, Каннах, Венеції, Санденсі, штаті Трайбека тощо.

Також на платформі Kickstarter автори збирають гроші на реалізацію проєкту. Усі пожертви вони планують витратити на оренду приміщень та техніки, оплату роботи акторів та супровідного персоналу та іншого. За пожертви на різні суми благодійники можуть отримати постери фільму, доступ до записів саундтреку, а також цифрову копію кінострічки.

Нагадаємо, Роман Олексів — це син українського композитора зі Львова Ярослава Олексіва. Під час ракетного удару по Вінниці 14 липня 2022 року хлопчик втратив матір та отримав важкі опіки 80% тіла. У грудні 2023 року 9-річний Роман зустрівся з Папою Римським, а також міністеркою Італії Марією Терезою Беллуччі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності