Захист від комах: домашні засоби

Захист від комах

Ох, ці кляті комахи та комарі! Хто з нас не прокидався вночі від настирливого дзижчання над вухом? А ті моменти, коли ти нарешті зібрався на пікнік, а там тебе зустрічає ціла зграя ненаситних кровососів! Знайомо, правда? Я вам розповім, як захиститися від цих нестерпних комах-кровососів простими домашніми засобами. Повірте, після цього, комарів та комах стане врази менше!

Як захиститись від комарів вдома

  1. Москітні сітки — це просто порятунок від комарів для дому. Москітні сітки вішаються на вхідні двері та на вікна. Тим самим не дають комасі залетіти у ваш будинок. Тепер влітку можна відкривати на провітрювання двері та вікна і не боятися, що до вас у гості завітає ціла армія комарів.
  2. Аромалампи використовують не тільки для домашнього затишку, але й ще допомагають "поганяти" комарів! Я не жартую, ефірна олія лаванди, евкаліпту або цитрусові роблять життя комахи просто незносним. Тепер ви можете помститися їм сповна.
  3. Часничок та цибулька не тільки підходить для смачного борщу, а й ще допомагає відганяти різних комах у тому числі й комарів. Розкладіть розрізаний часник та цибулю по потрібних місцях і комарі скажуть вам "на все добре"!

Народні засоби захисту від комарів

  1. Полин — гірко для комарів, зате солодко для вас! Приготуйте міцний настій полину та розбризкайте його по кімнаті. Запах звісно не дуже приємний, але що робити? Натомість комарі не будуть вам заважати своєю присутністю. 
  2. Оцет — використовується не тільки для салату! Змішайте рівні частини води та яблучного оцту, розлийте у відкриті ємності та розставте по кімнаті. Запах оцту відлякує комарів, а ви тим часом зможете спокійно спати.
  3. Календула! Заваріть чай з квітів календули, остудіть його та перелийте у пульверизатор. Обприскайте настоєм кімнату або нанесіть на шкіру. Комарі терпіти не можуть цей аромат. 

Як захиститися від комарів на природі

  1. Лимонна трава, так-так, саме вона! (Її можна придбати в інтернеті або у різних великих магазинах). Потріть шкіру свіжою лимонною травою перед виходом на природу. 
  2. М'ята — не тільки для чаю та води! Можна зробити насадження м'яти та згодом свіжою м'ятою терти шкіру. Комарі не люблять м'яту.
  3. Дим — стовідсотковий робочий метод! Якщо ви на пікніку або в поході, розведіть багаття та підкиньте у нього трохи соснових шишок або гілок ялівцю. Комарі дуже не люблять диму, ще з дитинства про це знаю.

Народні засоби від укусів комах

  1. Сода — перша допомога при укусах! Якщо комар все ж таки до вас добрався, не біда. Змішайте соду з невеликою кількістю води, утвориться паста та нанесіть на місце укусу. Свербіж зникне із часом.
  2. Алое вера — це природний бальзам! Зріжте листочок, видавіть сік на місце укусу та несильно розітріть.
  3. Лід — допомагає від свербежу та прибирає набряк після укусу "кровопивці".
  4.  Мед — нанесіть трохи меду на укус. Мед має антибактеріальні властивості та допоможе зменшити запалення.

Як захиститися від комарів на природі — додаткові поради

  • Просто одяг! Правильно підібраний заздалегідь одяг рятує не тільки увечері від прохолоди, а й ще від комарів. Довгі рукави та штани — це звісно не найкращий вибір для спекотного дня, але відмінний захист від комах. На ранок або день (влітку) вибирайте легкий, світлий одяг. У світлому одязі (краще саме білий) не так спекотно порівняно із темним.
  • Візьміть із собою засіб проти комарів. Продаються багато спреїв від комах, щось так точно вам підійде. Або можете придбати "спіральки" дуже ефективний спосіб відігнати комарів від себе. 

Найкращий захист від комарів — це комплексний підхід. Одягайтеся, мажтеся засобами проти комарів, вішайте москітні сітки, ставте "спіральки" та паліть невеликі багаття (заради диму). "Борітеся-поборите".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності