У листопаді Землю накриють потужні магнітні бурі: названо дати

У листопаді Землю накриють потужні магнітні бурі: названо дати

Перший сплеск геомагнітної активності прогнозується вже 1 листопада

У листопаді 2023 року на нас чекає низка магнітних бур. Вони прогнозуються різного рівня інтенсивності. Про це повідомив Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

За словами вчених, пік сонячної активності припаде на початок і кінець місяця.

Сильні магнітні бурі очікуються 1, 13, 14, 18, 19 та 22 листопада.

З 2 по 7 листопада фахівці прогнозують геомагнітні бурі середньої активності.

Вплив магнітних бур на здоров’я людини

Фахівці попереджають, що під час магнітних бур у людей у людей можуть виникнути апатія, тривога, дратівливість та невизначеність у прийнятті рішень. Можливі серйозніші проблеми зі здоров'ям: схильність до утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень. За спостереженнями медиків, якщо магнітна буря збігається з високим атмосферним тиском, то це може призвести до інсульту, з низьким – найчастіше розвивається інфаркт. Щодо гіпертоніків, то в кожного п’ятого з них може зростати так званий серцевий тиск.

Щоб пом’якшити дію магнітної бурі, лікарі рекомендують насамперед добре висипатися, пити заспокійливий настій чи відвар трав. Напередодні бурі можна також прийняти чверть таблетки аспірину. Варто в цей час відмовитися від авіаперельотів або ж вибирати лише нічні рейси.

Нагадаємо, уночі 23 квітня 2023 року жителі України могли спостерігати рідкісне північне сяйво. Причиною незвичайного явища фахівці назвали потужні магнітні бурі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності