Чим шкідливі УФ-лампи для сушіння гель-лаку

манікюр гель-лаком

УФ-лампи для сушіння гель-лаку можуть викликати рак шкіри

Гель-лак не шкідливий для нігтів. Проте ультрафіолетові лампи, які використовують для того, щоби закріпити його — це “мінісолярії”. Онкологи стверджують: ультрафіолетове випромінювання викликає рак шкіри. До прикладу довжина хвилі ультрафіолетового променя у солярії — від 280 нм, в лампі для нігтів — від 340 нм. Таке УФ-випромінювання глибоко проникає у клітини шкіри та руйнує ДНК. Це підтвердило американське дослідження. Вчені опромінювали клітини людини та миші у чашці Петрі впродовж 20 хвилин. Результат — через 48 годин після процедури до 30% клітин загинули. Три процедури по 20 хвилин з інтервалом у два дні кожна вбили до 70% клітин шкіри у чашці.

Ці дослідження підтверджують те, що УФ-лампи для гель-лаку є канцерогенними. Проте УФ-промені менше впливають на шкіру людини, ніж на епітелій у чашці Петрі. Епідерміс — верхній шар шкіри — захисний бар'єр. Він поглинає більшість ультрафіолетових променів. 

Щоби вберегти шкіру кистей від ультрафіолетового випромінення під час полімеризації гель-лаку, лікар дерматолог Вікторія Миронюк рекомендує наносити сонцезахисні засоби за 30 хвилин до процедури. Також можна одягати спеціальні рукавички, які мають отвори для нігтьових пластин. 

Що ще потрібно знати про УФ-випромінювання 

Ультрафіолетове випромінювання — це не тільки фактор розвитку раку шкіри. УФ-хвилі старять шкіру. На ній появляються зморшки та пігментні плями. Виникає сухість, свербіж та лущення епідермісу. Тому після полімеризації гель-лаку рекомендують слідкувати за станом кутикули та шкіри кистей. Рослинні олії захищають їх від сухості, подразнення та запалення. 

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про догляд за нігтями після манікюру гель-лаком. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності