• Головна
  • Лайфстайл
  • В різних куточках планети 7 липня можна буде спостерігати полярне сяйво

В різних куточках планети 7 липня можна буде спостерігати полярне сяйво

В різних куточках планети 7 липня можна буде спостерігати полярне сяйво

«Подвійний удар» сонячних штормів може врізатися в Землю і викликати широкомасштабне полярне сяйво

Вчені NASA спостерігало, як сонце викидає «подвійний удар» корональної маси, який може вразити нашу планету 7 липня і призвести до коливань електромережі, вплинути на роботу супутників та викликати появу полярного сяйва.

Про це повідомило видання Space.

Зазначається, що зоряний феєрверк стався у вигляді двох сонячних бур, або корональних викидів маси, які частково спрямовані на Землю. Вони можуть містити до мільярда тонн плазми, що складається із заряджених частинок, і таким чином нести з собою власні магнітні поля.

NASA прогнозує, що масивний викид іонізованого газу, який називається плазмою, дійде до Землі у п’ятницю (7 липня).

Як пояснюють вчені, коли заряджені частинки всередині маси стикаються з магнітним полем нашої планети, магнітосферою, вони можуть викликати великі збурення, які називаються геомагнітними бурями.

Ці шторми, у свою чергу, можуть порушити енергетичну та комунікаційну інфраструктуру тут, на поверхні Землі, а також вплинути на супутники і відповідно на сигнали GPS. Фізик із космічної погоди Таміта Сков додала, що сонячні маси можуть спровокувати геомагнітну бурю, яка може призвести до коливань електромережі та вплинути на космічні кораблі.

Окрім того це може призвести до ще одного вражаючого світлового шоу, яке називається полярним сяйвом. Зазвичай його видно лише у високих широтах на Землі біля полюсів, але ці потужні бурі можуть викликати полярні сяйва, які видно на нижчих середніх широтах.

Нагадаємо, червень 2023 року став найспекотнішим за всю історію спостережень у світі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності