"Вогняна веселка": у Китаї побачили рідкісне метеорологічне явище

"Вогняна веселка": у Китаї побачили рідкісне метеорологічне явище

Вогняне явище створюється за рахунок світла, що проходить через тонкі та перисті хмари і заломлюється

Вражаючі кадри тиждень тому відзняли очевидці у місті Хайкоу провінції Хайнань у Китаї. На них можна побачити блискуче коло, що ширяє над темною хмарою, наче космічний об’єкт або ж портал. Відео із зображенням метеорологічної аномалії загалом у соцмережах зібрало вже понад 28 мільйонів переглядів.

Про це пише New York Post.

Подібне явище — рідкісна метеорологічна подія, відома як "вогняна веселка". Щось схоже з’явилося над узбережжям Джерсі у 2019 році. Вогняне явище створюється за рахунок світла, що проходить через тонкі та перисті хмари і заломлюється.

“Вони можуть утворюватися лише з високими перистими хмарами, оскільки складаються з чистих кристалів льоду. "Вогняні веселки" знаходяться на відстані 46 градусів від сонця, приблизно удвічі далі, ніж більш типове гало, яке знаходиться на відстані 22 градуси від сонця”, — розповів старший метеоролог AccuWeather Дейв Самуел.

Ця оптична ілюзія утворюється із гладких хмарин, які накладаються одна на одну через висхідні потоки від грози. Тобто, такий райдужний німб насправді є атмосферною ілюзією, яка називається "райдужною хмарою".

“Це відбувається, коли краплі води або кристали льоду в хмарі дифрагують світло навколо зовнішньої сторони краплі, а не згинають світло через неї. Кольори спектру не такі акуратні та організовані в переливах, як у веселці. Тож переливи хмар нагадують бризки єдинорога ”, — пояснила метеорологиня Джен Карфаньо.

Бурхливою була реакція користувачів у соцмережах. Вони ділились враженнями та сперечались, що ж сталось у небі над китайським містом Хайкоу.

“Матінка-природа приголомшлива! Це неймовірне видовище”, — написав один метеоролог у Twitter.“Китай створив портал в інший світ”, — іронізував інший дотепник.

Ще один автор припустив, що яскравий туман був “літаючим спагетті-монстром”.

Читайте також:

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності