5-річний хлопчик проковтнув 40 жуйок: чи загрожувало це його життю

5-річний хлопчик проковтнув 40 жуйок: чи загрожувало це його життю

Споживанням жувальної гумки непотрібно зловживати — це може спричинити кишковий дистрес

5-річний хлопчик з Огайо пройшов процедуру видалення величезної грудки жувальної гумки, що застрягла в животі.

Загалом дитина проковтнула близько 40 шматочків жувальної гумки без цукру. Вже наступного дня хлопчика доставили до відділення невідкладної допомоги з судомами та діареєю через непрохідність шлунково-кишкового тракту, пише The New York Post.

Команда медиків на чолі з доктором Чізіте Іхеонунекву з клініки у Клівленді видалили жуйку, помістивши езофагоскоп або металеву трубку йому в горло та використовували щипці, щоб витягнути накопичення.

Згідно зі звітом, молодий пацієнт страждав від болю в горлі через численні «проходи», проведені для вилучення клейкої кульки, але врешті-решт був виписаний без довгострокових наслідків для здоров’я.

Водночас популярна легенда попереджає, що жувальна гумка залишається в організмі протягом семи років, втім експерти розвінчали поширену думку.

«Якщо ви проковтнули шматочок жувальної гумки, він вийде з калом приблизно через 40 годин. Оскільки її не можна перетравити, вона виходить цілком природньо», — сказала дієтологиня Бет Червоні.

Але споживанням жувальної гумки непотрібно зловживати — це може спричинити кишковий дистрес, оскільки вона не перетравлюється.

«Якщо ви робите це щодня або кілька разів на день, це може спричинити закупорку кишечника. Усе, що ви їсте після цього, не зможе пройти, що спричиняє резервне копіювання, яке призводить до болю та тиску», — попередила дієтологиня.

Нагадаємо, львівські лікарі врятували семимісячного хлопчика, який кілька тижнів жив із деталькою конструктора Lego у стравоході.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності