• Головна
  • Новини Львівщини
  • За минулий тиждень медики львівського Охматдиту врятували 4-ох дітей, які проковтнули сторонні предмети

За минулий тиждень медики львівського Охматдиту врятували 4-ох дітей, які проковтнули сторонні предмети

За минулий тиждень медики львівського Охматдиту врятували 4-ох дітей, які проковтнули сторонні предмети

Усе вдалося дістати ендоскопічним методом без травматизму

Минулого тижня у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит" зареєстрували 4 випадки проковтування дітьми сторонніх предметів. Усе вдалося дістати ендоскопічним методом без травматизму.

Про це повідомляють у Львівській обласній державній адміністрації.

Медики просять батьків спостерігати за своїми дітьми, їх грою з копійками, батарейками, дрібними деталями типу "Лего" тощо. Якщо дитина все ж таки проковтнула гострий предмет, магніт чи батарейку, слід негайно звернутися за медичною допомогою в дитячий стаціонар, незважаючи на відсутність скарг.

"Якщо дитина проковтнула монету чи тупий сторонній предмет, і в неї спостерігаються біль за грудиною, слинотеча, утруднене ковтання чи дихання, слід негайно вирушати до лікаря. Якщо дитина почувається добре і не має скарг, то можна звернутися на консультацію до лікаря планово. У день звернення до лікаря дитину не годувати і не поїти. Не намагайтеся руками знайти сторонній предмет у ротовій порожнині чи проштовхнути його. Не викликайте блювання!", — зазначають у департаменті охорони здоров'я області.

Чим швидше батьки звернуться до лікарні, тим більше шансів видалення стороннього предмету ендоскопічно і тим менше шансів на розвиток ускладнень. Також лікарі радять звертатися за консультацією за номером телефону: +380 677 600 030.

Читайте також: 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності