П’ять акторів з українським корінням, які підтримують Україну 

Прапор України та напис: "We stand with Ukraine"

Козацькому роду нема переводу навіть в Голівуді

LVIV.MEDIA розповіло про голівудських кінозірок, які мають українські корені та підтримують Україну.

Міла Куніс

Міла Куніс відома за ролями у фільмах «Чорний лебідь», «Секс по дружбі», «Третій зайвий» та «Дуже погані матусі». Акторка переїхала до США із Чернівців, коли їй було 8 років.

У березні 2022 Міла Куніс із чоловіком Ештоном Кутчером записала відеозвернення, у якому закликала підтримати Україну. Подружжя зібрало понад 34 млн доларів на допомогу українцям, які постраждали від російського вторгнення. Три мільйони задонатили Куніс та Кутчер.

Міла та Ештон закликають підтримувати Україну.

Я виросла в Лос-Анджелесі. Проте я ніколи так сильно не пишалася тим, що я з України.

<b>Міла Куніс</b> Міла Куніс

Лів Шрайбер

Лів Шрайбер впізнають за ролями в культовій трилогії Веса Крейвена «Крик» та серіалі «Рей Донован». Дід актора по матері був українцем, який вимушено покинув територію УРСР. У 2005 році Шрайбер зняв про Україну фільм «Все ясно», в основі якого історія дідуся Ліва.

Шрайбер — співзасновник ініціативи Blue Check Ukraine. З перших днів українсько-російської війни вона визначає, перевіряє та фінансує гуманітарні проєкти України. Лів є послом фандрейзингової платформи United 24 у сфері медицини. У квітні 2022 року актор разом із благодійною організацією World Central Kitchen готував борщ для біженців у Перемишлі. Благодійні справи Шрайбера відзначив Президент України Володимир Зеленський. Улітку того ж року Шрайбер відвідав Бучу та Бородянку.

Лів Шрайбер варить борщ у Перемишлі.

Мені подобається та моя українська частина, яка надавала підтримку, була сильною, витривалою та сміливою, і я хочу ідентифікувати себе з нею.

<b>Лів Шрайбер</b> Лів Шрайбер

Віра Фарміґа

Американська акторка українського походження. Номінантка на премію Оскар за роль у драмі «Вище неба» та премію Еммі за роль у серіалі «Мотель Бейтса». Також зіграла у фільмах «Відступники», «Біжи не озираючись».

Віра Фарміґа — донька українських емігрантів. До шести акторка років розмовляла лише українською мовою. Віра розповідає про своє українське походження майже в кожному інтерв’ю. Вона підтримує Україну з 2014 року. Фарміґа не залишилась осторонь подій на Євромайдані. Тоді в ефірі шоу Девіда Летермана вона засудила президента рф. процитувала приказку: «Не чіпай гів***, не буде смердіти». У перших днів повномасштабного вторгнення Фарміґа публічно закликала допомогати Україні з озброєнням. У соцмережах акторка виконувала на роялі гімн України та декламувала вірш Василя Симоненка. А під час виступу у 2022 році Віра Фарміґа увімкнула звук повітряної тривоги та вигукнула: «Слава Україні!»

Віра Фарміґа декламує вірш Симоненка.

Кетрін Винник

Зірка серіалів «Вікінги», «Доктор Хаус» та «Закон і порядок». Справжнє ім’я акторки — Катерина Винницька. Її батьки емігрували в Канаду до народження Каті. До 8 років дівчинка говорила лише українською.

У 2022 році на День Єднання Кетрін Винник узяла участь у флешмобу: запостила в Instagram фото у вишиванці. Акторка має проукраїнську позицію. У соцмережах Кетрін закликає підтримувати Україну. У березні 2022 року Винник із мамою створили благодійний фонд The Winnick Foundation, а рік потому Кетрін стала амбасадором фонду United 24.

Кетрін Винник підтримує Україну на флешмобі.

Я маю говорити й говоритиму далі. І це боротьба не тільки за Україну, а й за всю Європу, за всю демократію, за все людство.

 Кетрін Винник Кетрін Винник

Міла Йовович

Голівудська акторка українського походження відома за роллю у фільмі «5 елемент». Перші роки життя Міла проживала в Києві. ЇЇ батьки емігрували до США, коли дівчинці було 5. В Україні у Йовович проживають родичі.

У «Найвідоміші українці світу«Міла Йовович щиро співчувала українцям, які покинули домівки, щоб врятуватися від бомбардувань.

Відео на підтримку України від Міли Йовович.

Я спустошена руйнуванням і не можу уявити, яке горе зараз переживає мій народ. Я можу тільки сказати їм, що моє серце з ними.

Міла Йовович  Міла Йовович 

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA поділилося українськими народними прислів’ями та приказками про життя, дружбу та красу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності