• Головна
  • Лайфстайл
  • «Мавка» плюс чотири: сучасні українські мультфільми для дітей та дорослих

«Мавка» плюс чотири: сучасні українські мультфільми для дітей та дорослих

мультфільм "Мавка. Лісова пісня"

5 мультфільмів, які відчинили двері в українську анімацію.

Щоб зняти мультфільм українським анімаційним студіям потрібно багато часу та зусиль. Над створенням “Клари та чарівного дракона” аніматори працювали три з половиною роки. Фільмування “Мавки. Лісової пісні” тривало сім років. Над образо героїні працювали десятки людей. Пластику Мавки ставила українська балерина Катерина Кухар. Емоції персонажу проживала акторка театру та кіно Таїсія Хвостова. Голос Мавки - Наталія Денисенко, співає Христина Соловій. 

LVIV.MEDIA зібрало 5 українських мультфільмів, які оцінили на IMDb.

Микита Кожум’яка (2016)

Український 3D анімаційний фільм про пригоди сина Кирила Кожум’яки Микити. Він вирішує у фантастичний світ, щоб знову побороти Дракона, душа якого вселилася у відьму.

Мультфільм знімали англійською мовою, тому що дублювати на українську простіше, ніж навпаки. Ролі дублювали Руслана Писанка, Василь Вірастюк, Сергій Сивоха. Музику написав художній керівник проєкту «Дивись українське» Сергій Круценко. Саундтрек виконала Злата Оґнєвіч.

Тривалість: 1 год 25 хв

Рейтинг IMDb: 5.2

Микита Кожум’яка. Офіційний трейлер

Викрадена принцеса: Руслан і Людмила (2018)

Український анімаційний мультфільм знятий у жанрі фентезі. Це історія про пригоди мандрівного актора та дочки князя, яку вкрав злий чаклун.

Мультфільм знятий за мотивами поеми Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». Але комісія Держкіно відмовилася підтримати такий проєкт. Тому кіностудія «Анімаград» переробило концепцію: казковий світ мультфільму створили за легендами Київської Русі.

Саундтрек до мультфільму виконав гурт «Время и Стекло». Ця пісня стала першою українськомовною в їхній музичній кар’єрі. Інструментальну частину мультфільму створили «Віртуози Києва», а фінальний трек співала Джамала.

Тривалість: 1 год 25 хв

Рейтинг IMDb: 6

Викрадена принцеса: Руслан і Людмила. Офіційний трейлер

Клара та чарівний дракон (2019)

Український фентезійний мультфільм про дівчину Клару, яка рятує дракона від сил зла.

Знімання мультфільму розпочалися у 2016 році, але за рік творцям вдалося зафільмувати лише одну хвилину. Автори мультфільму створювали 3D графіку понад три роки. Оригінал мультфільму англомовний. Українською ролі дублювали відомі українські актори театру, кіно та дубляжу: Лариса Лук’яненко, Сергій Солопай, Олександр Погребняк. Пісні до мультфільму виконав український інді-поп гурт Pur:Pur.

Тривалість: 1 год 27 хв

Рейтинг IMDb: 4.9

Клара та чарівний дракон. Офіційний трейлер

Віктор робот (2020)

Український мальований анімаційний фільм про пригоди дівчинки Вікторії та робота Віктора. Події відбуваються в майбутньому. Вікторія прилітає на штучну Залізну Зірку, щоб знайти свого дідуся. Тут знайомиться з роботом, якого називає Віктором.

Над мультфільмом працювали понад 200 професіоналів упродовж трьох років. Ідея стрічки: показати, що краще майбутнє – це ми, наші думки та вчинки. Пісні до мультфільму виконав український театрально-музичний гурт «Dakh Daughters».

Тривалість: 1 год 15 хв

Рейтинг IMDb: 7.4

Віктор Робот. Офіційний трейлер

Мавка. Лісова пісня (2023)

Український 3D анімаційний фільм знятий за мотивами драм-феєрії Лесі Українки. Це історія про взаємодію людини та природи.

Перший трейлер фільму з’явився у 2017 році. За шість років персонаж змінився: продюсерка мультфільму каже, що образ Мавки став «більш диким, лісовим».

Ролі озвучували Наталія Денисенко, Артем Пивоваров, Олег Михайлюта, Олена Кравець та Сергій Притула.

Тривалість: 1 год 30 хв

Рейтинг IMDb: 8.1

Мавка. Лісова Пісня. Офіційний трейлер 2023

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповіло про львівського розробника, який створив мову програмування “МАВКА”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності