• Головна
  • Лайфстайл
  • Злетіла лиш на 38 кілометрів: надважка ракета Starship вибухнула у повітрі (відео)

Злетіла лиш на 38 кілометрів: надважка ракета Starship вибухнула у повітрі (відео)

Злетіла лиш на 38 кілометрів: надважка ракета Starship вибухнула у повітрі (відео)

Запуск був здійснений з майданчика SpaceX у Бока-Чика, на південному сході американського штату Техас

Тестовий політ надважкої ракети Starship не вдався – після досягнення висоти 38 км ракета увійшла в неконтрольоване обертання і вибухнула.

Про це пише The Washington Post.

Ракета-носій із кораблем Starship компанії SpaceX вибухнула через 4 хвилини після запуску в США. Раніше компанія-розробник повідомила, що надважка ракета, що створюється для місій на Місяць та Марс, мала полетіти у тестовий орбітальний політ. Він мав відбуватись у непілотованому режимі.

Запуск був здійснений з майданчика SpaceX у Бока-Чика, на південному сході американського штату Техас. Ракета, досягнувши висоти 38 кілометрів, почала неконтрольовано обертатися приблизно через дві хвилини після старту. Водночас ще через півтори хвилини стався вибух.

Водночас у мережі вже опубліковано перші кадри тестового польоту.

Зазначається, що багаторазова ракетна система складається з космічного корабля Ship 24 та носія Super Heavy. Її висота сягає 120 метрів. Вона вища за будь-яку іншу ракету у світі. Натомість носій Super Heavy вдвічі потужніший, ніж створена NASA для пілотованих польотів на Місяць важка ракета Space Launch System (SLS).

Планувалося, що у рамках першого польоту ракета виконає один виток навколо Землі. Потім корабель мав здійснити кероване приводнення в Тихому океані поблизу Гавайських островів.

Нагадаємо, найбільш ймовірно вчорашній спалах в небі Києва було спричинено падінням метеорита з потоку Лірид.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності