• Головна
  • Лайфстайл
  • Наслідки на все життя: манікюр може викликати небезпечну алергічну реакцію

Наслідки на все життя: манікюр може викликати небезпечну алергічну реакцію

Наслідки на все життя: манікюр може викликати небезпечну алергічну реакцію

Людей закликають скоротити використання акрилового та гелевого покриття нігтів та вибрати натомість якісний «старомодний» лак

Свіжий манікюр може призвести до проблеми на все життя. Дерматологи кажуть, що спостерігають збільшення алергічних реакцій на акрилове та гелеве покриття нігтів.

Про це пише The New York Post.

Відомо, що метакрилатні хімікати, основні інгредієнти акрилового та гелевого покриття для нігтів, викликають контактну алергію. Британська асоціація дерматологів раніше спостерігала «епідемію» цих випадків у Великій Британії та Ірландії.

Хімічні речовини можуть викликати сильний свербіж та висип на будь-якій ділянці тіла, що ускладнює діагностику джерела реакції. У деяких випадках люди кажуть, що їхні нігті розшаровуються або відпадають. У більш важких випадках пацієнти відчувають труднощі з диханням. Ці реакції пов’язані з інцидентами, коли гелі та лаки наносяться вдома або через майстрів із недостатньою кваліфікацією.

Доктор Дейрдре Баклі з BAD закликала людей скоротити використання акрилового та гелевого покриття нігтів та вибрати натомість якісний «старомодний» лак, а також порадила уникати покупки наборів для самостійного догляду за нігтями.

Гель і акрилові лаки популярні через їхню міцність і довговічність порівняно зі звичайним лаком. Для гелевого манікюру кольоровий лак полімеризується за допомогою ультрафіолетової лампи, тоді як акрилові штучні нігті виготовляються з полімерно-мономерної пасти, яка наноситься на ніготь перед фарбуванням лаком.

«Ми спостерігаємо це все частіше, тому що все більше людей купують набори «зроби сам», розвивають алергію, а потім йдуть до салону, і алергія погіршується», — каже Баклі, попереджаючи, що це дуже серйозна та поширена проблема у ці дні.

BAD вперше випустив попередження про гель-лаки у 2019 році, зазначаючи, що вони викликають «епідемію» контактної алергії. Так, дослідження 2018 року показало, що 2,4% людей мають алергію принаймні на один тип хімічних речовин, які використовуються в акриловому та гелевому покритті.

Доктор Девід Ортон, ще один представник BAD, сказав, що важливо, щоб люди знали, що алергія може розвинутися з часом через ці популярні методи манікюру, й що вони часто не усвідомлюють, що їхні симптоми пов’язані з їх лаками, відтак залишаються недіагностованими.

«Важливо, щоб вони отримали діагноз, аби уникнути алергену, а також тому, що розвиток алергії на ці хімічні речовини може мати наслідки протягом усього життя», — пояснив Ортон.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA зібрало ТОП-5 ідей манікюру на весну 2023.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності