• Головна
  • Лайфстайл
  • Як часто люди прибирають вдома та що найбільше їх дратує під час цього

Як часто люди прибирають вдома та що найбільше їх дратує під час цього

Як часто люди прибирають вдома та що найбільше їх дратує під час цього

43% опитаних вважають себе найчистішою людиною, яку вони знають

З 2 тисяч опитаних американців майже половина не прибирала свій дім протягом місяця (52%). Тоді як кожен 10-й зізнався, що жив майже пів року без прибирання.

Про це пише The New York Post.

Так, більшість опитаних сказали, що їм вдалося систематизувати прибирання протягом перших шести місяців після переїзду у свій дім (68%), хоча 16% визнають, що й досі не мають чіткого графіка.

В середньому опитаним потрібно дві години, щоб зробити легке прибирання свого будинку та п’ять годин, щоб зробити «генеральне прибирання», включаючи такі домашні справи, як чищення великої побутової техніки або миття вікон. Натомість 40% сказали, що вони роблять «генеральне прибирання» двічі на рік або й рідше.

Лише 59% оцінили свої навички прибирання як вище середнього, коли вони жили самі, але 74% сказали б те ж саме про свої навички сьогодні. Майже половина вважає, що вони є найкращою людиною для роботи, коли справа доходить до прибирання їхнього дому, ніж інші члени сім’ї чи навіть професіонали (46%), а 43% вважають себе найчистішою людиною, яку вони знають.

Кілька порад, якими вони поділилися, щоб полегшити прибирання:

  • робити одну кімнату за раз, а потім рухатися далі;
  • мати розклад прибирання для конкретних речей;
  • виконувати спочатку найважчу роботу.

«Графік прибирання в кожного різний, тому важливо звертати увагу на припливи та відпливи розпорядку вашої сім’ї, щоб допомогти пристосуватись до ваших потреб у прибиранні. Хоча деякі частини дому легко побачити, коли прийшов час прибирати, є ділянки, які ми не завжди бачимо, але які потребують нашої уваги й повинні бути частиною цієї процедури прибирання», — каже Аманда Герман, бренд-менеджер із догляду за приладами Affresh.

Попри те, що люди досконало миють душ (86%) та духовку (64%), є й інші частини дому, які вони пропускають, наприклад під плитою (32%) та вікнами (29%).

Водночас за словами 46% учасників опитування, прибирання може бути складним завданням, оскільки багато хто не знає, як належним чином чистити частини свого будинку, наприклад кондиціонер (21%) або пральну машину (11%).

Щодо найбільших невдач під час прибирання, то опитані кажуть, що це плями, які не відходять (42%), розірвані мішки для сміття (28%) й закінчення миючого засобу під час прибирання (25%). Також 17% людей не подобається «мокрий» запах від пральної машини, а 9% не люблять мати справу із залишками в посудомийній машині.

Нагадаємо, у Львові під час Всесвітнього дня прибирання (World Cleanup Day) на 15 локаціях зібрали 16 000 кг сміття, з яких 3500 кг відсортували.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності