У парках Львова відвідувачам нагадуватимуть про правила поведінки

У парках Львова відвідувачам нагадуватимуть про правила поведінки

У парках та скверах почали встановлювати інформаційні таблиці

ЛКП "Зелений Львів" почало встановлювати інформаційні таблиці у парках та скверах міста. Усе задля того, щоб нагадати відвідувачам правила поведінки у рекреаційних зонах.

Про це пишуть на сайті Львівської міської ради.

Окрім того, на таблиці також можна дізнатися інформацію про відповідальну за парк чи сквер установу та контактні дані, за якими можна звернутись у випадку виникнення запитань.

Таких інформаційних стендів планують встановити 40 — у всіх парках та деяких скверах.

Хоча процес встановлення ще триває, але таблиці вже можна побачити у сквері "На валах", парку "Горіховий гай" та на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Таблиці нагадуватимуть мешканцям про правила поводження у зелених зонах, зокрема:

  • утриматися від прогулянок під час сильного вітру;
  • залишати сміття в урнах;
  • дотримуватись безпечної швидкості, пересуваючись велосипедом чи самокатом;
  • заборону зривати квіти, обламувати гілки дерев та кущів;
  • відповідальність батьків за безпеку їхніх дітей під час прогулянки;
  • заборону вживати алкогольні напої тощо.

Додамо, на балансі міста є 34 парки. 24 з цих парків та ще 37 скверів уже мають межі, окремі кадастрові номери й передані в користування ЛКП "Зелений Львів" або райадміністраціям. Документи на решту парків перебувають на стадії оформлення.

Нагадаємо, в одному з парків Львова з’явилась сенсорна доріжка з природних матеріалів. А у Стрийському парку планують облаштувати велику клумбу, яка поєднає кілька ділянок-просторів. Там висадять рослини, притаманні місцевостям Карпат, Криму та українських степів. Також стало відомо, що у Львові під будівництво зачищають парк у рекреаційній зоні. Так, на Кортумовій горі зафіксували самовільні земельні роботи.

Окрім того, у Львові шукають садівників для Шевченківського та Залізничного районів. Водночас, під час Всесвітнього дня прибирання (World Cleanup Day)  у Львові на 15 локаціях зібрали 16 000 кг сміття, з яких 3500 кг відсортували.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності