• Головна
  • Лайфстайл
  • Кіт став найпопулярнішим туристичним об’єктом польського міста (фото)

Кіт став найпопулярнішим туристичним об’єктом польського міста (фото)

Кіт став найпопулярнішим туристичним об’єктом польського міста (фото)

Туристи частують його багатьма смаколиками, через що кіт виглядає пухкеньким

Кіт Гацек став найпопулярнішою туристичною визначною пам’яткою польського міста Щецин. Його ім’я в перекладі з польської означає «довговухий кажан». У чотирилапого є п’ять зірок у відгуках на Google Maps.

Про це пише The New York Post.

Наразі котик перебуває на першій позиції серед історичних місць середньовічного міста, включаючи замок поморських герцогів, побудований у 1346 році. Водночас Гацек може похвалитися власною сторінкою в Instagram, куди шанувальники завантажують фотографії «Короля вулиці Кашубської».

Вперше з’явившись на згаданій вулиці 10 років тому, кіт привернув увагу після появи в документальному фільмі 2020 року, який загалом переглянули 4,5 мільйона разів у Facebook і YouTube. Тепер любителі котів з усієї Європи з’їжджаються, щоб побачити Гацека в його дерев’яному будиночку, де за ним доглядають власники сусіднього магазину. Крім того, туристи частують його багатьма смаколиками, через що кіт виглядає пухкеньким.

«Мені дуже пощастило, що я приїхав сюди і познайомився з цією видатною ніжною істотою. Він розповів багато чудових історій і навіть дозволив мені потерти його милий маленький животик. Я безперечно рекомендував би будь-кому зустрітися ним», — написав відгук один із шанувальників Гацека.

Інший турист написав, що вони прилетіли з Осло (Норвегія), щоб на власні очі побачити котика. «

«Як і очікувалося, він не звернув на мене уваги. Проте якби я міг повечеряти з будь-ким у світі, я б знову полетів сюди, щоб нагодувати його», — написав норвезький турист.

Втім у коментарях є й ті, хто віддають перевагу собакам. А один з дописувачів оцінив Гацека в одну зірку за те, що він нібито «вкрав ковбасу».

Нагадаємо, вчені з Університету Париж Х Нантер дослідили реакцію кішок на голос, інтонацію та особу того, хто до них звертається. У дослідженні взяли участь 16 домашніх котів. Вчені показали, що котики впізнають голос свого власника.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності