• Головна
  • Лайфстайл
  • В яких країнах заборонено святкувати День святого Валентина та чому

В яких країнах заборонено святкувати День святого Валентина та чому

Закохана пара

Прославлення романтики небажане там, де воно вважається чужим і аморальним

Серця, квіти та поцілунки є невід’ємною частиною Дня святого Валентина, який перетворився на всесвітнє свято романтики. В опитуванні Ipsos серед людей у ​​28 країнах світу 55 відсотків респондентів заявили, що планують відзначити цю подію зі своїм партнером. Однак, в деяких країнах це свято не люблять та навіть вважають незаконним.

Про це пише National Geographic.

Від заборон до масових арештів і навіть погроз примусових шлюбів, ось де не рекомендують або просто небезпечно святкувати День святого Валентина.

Саудівська Аравія

Десятиліттями 14 лютого було просто ще одним днем ​​у Саудівській Аравії, яка заборонила День Святого Валентина як антитезу ісламським уявленням про пристойність. Хоча деякі люди обережно обмінювалися подарунками та квітами в лютому, і ще п’ять років тому це було ризиком арешту від релігійної поліції країни.

Однак, ситуація змінилася у 2016 році. Тоді наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммад бін Салман позбавив національний Комітет із заохочення доброчесності та попередження пороку, який контролював дотримання суворих релігійних норм, багатьох повноважень. Відтоді, жителі Саудівської Аравії відкрито прийняли свято, а ціни на квіти та подарунки з сердечками, які довго були завищеними через секретність навколо свята, впали.

До 2016 року торговцям у Саудівській Аравії було заборонено продавати товари до Дня святого Валентина. Квіткові магазини навіть ховали квіти червоного кольору аби уникнути покарання. Однак, зараз власники магазинів активно використовують тематику Дня закоханих у своїй справі.

Пакистан

День святого Валентина в Пакистані є великою причиною ворожнечі. У 2016 році тодішній президент країни Мамнун Хусейн закликав пакистанців уникати цього свята. Він виступив перед молодими студентками намагаючись переконати їх, що це свято «не має зв’язку з пакистанською культурою». Водночас вимоги національних прихильників жорстких ісламських законів стали причиною заборони Дня святого Валентина 2017 році. Верховний суд Пакистану наказав видалити всіх сліди Дня закоханих з громадських місць і заборонив товари, рекламу чи просування свято в ЗМІ.Однак, це не послабило ентузіазм деяких пакистанців.

Ви не можете заборонити кохання

В цьому переконані закохані пари в Пакистані. Всупереч втручанням поліції та стеження, романтичні бунтівники знаходять способи придбати квіти та дарувати своїм коханим сентиментальні подарунки до свята, хоча більшість робить це таємно.

Малайзія

Влада Малайзії також зробила все можливе, щоб скасувати свято. У 2005 році Національна рада фетви, яка тлумачить ісламське право та видає укази, оголосила День Святого Валентина антитезою ісламу, оскільки він містить «елементи християнства». Хоча християнські групи закликали раду переглянути рішення, стверджуючи, що між сучасним Днем Святого Валентина та християнством мало зв’язку, заборона залишилася.

Після цього релігійна влада країни почала масові арешти пар, підозрюваних у святкуванні свята. Правоохоронці досліджували бюджетні готелі та громадські парки, аби затримувати закоханих.

Іран

Релігійна влада Ірану звернулася до громадськості з проханням допомогти переслідувати тих, хто святкує свято всупереч суворим релігійним законам. Уряд давно заборонив символи цього дня, попереджаючи, що вони «антикультурні», і засудив День Святого Валентина як ознаку аморальності та західного занепаду.

Але День Святого Валентина став настільки популярним, що деякі ісламські прихильники жорсткої лінії тепер заохочують замість нього відзначати давнє іранське свято Сепандармазган. Свято, яке припадає на 23 лютого, відоме як перський День кохання на честь Спандармада — божества, яке втілювало люблячу дружину.

Це не завадило багатьом іранцям святкувати західне свято таємно, попри заборону на виробництво та продаж листівок до Дня святого Валентина та інших дрібничок.

Індія

В Індії, крайні індуїстські націоналісти, протестували проти свята та погрожували тим, хто відзначає День святого Валентина. В країні масово навіть нападали на молоді пари обрізаючи їм волосся або обмальовуючи обличчя чорною фарбою.

Масштабна кампанія проти Дня Валентина була зосереджена на платформах соціальних мереж. У 2015 році крайня права індуїстська політична партія погрожувала змусити людей, які публічно виявляли любов у соціальних мережах, одразу після того одружуватись. Також вони змушували всіх, хто відзначатиме свято публічно, влаштувати імпровізоване весілля.

Додамо, LVIV.MEDIA підготувало добірку подарунків для дівчини на День Святого Валентина, які не залишать її байдужою. Також LVIV.MEDIA зібрало добірку ідей, що подарувати хлопцю на День Святого Валентина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності