Ворожіння на Маланки: як передбачити свою долю

Ворожіння на Маланки

Найпопулярніші методи гадань про майбутнє

Традиційно в ніч з 13 на 14 січня українці святкують Маланку. Здавна вважалося, що ворожіння у цей день здатні передбачити майбутнє та розповісти про судженого.

В деяких регіонах України існує традиція, що на Маланки хлопці викрадають ворота або хвіртки осель молодиць. Для того, щоб повернути пропажу, батько дівчини мусить пригощати парубка напоями та наїдками. Тим часом дівчата відзначають це свято в компанії подруг. Вони разом ворожать, щоб дізнатися, яка доля на них чекає.

LVIV.MEDIA зібрало для вас найпопулярніші ворожіння на Маланки.

1.Ворожіння з незнайомцем

Ввечері, як зайшло сонце, дівчина пече млинці. Найперший млинець, який вона спекла власноруч, їй потрібно покласти до кишені та вийти з ним на вулицю. Йдучи, вона має запитати ім’я першого чоловіка, якого зустріне на шляху. Це ім’я і буде мати майбутній чоловік.

2. Ворожіння на гребінці

Перед сном дівчина розчісує волосся, примовляючи слова «Суджений мій, ряджений, прийди і розчеши мені волосся». Після цього потрібно покласти гребінець під подушку. Вважається, що той чоловік, який присниться, і стане вашим судженим.

3.Ворожіння на здійснення бажань

Перед сном 13 січня напишіть на окремих папірцях 10 бажань. Згорніть їх і покладіть під подушку. Прокинувшись, витягніть один із листочків саме це бажання й здійсниться у цьому році.

4.Ворожіння з собакою

До сходу сонця дівчата печуть млинці. Під час гадання їх потрібно викласти і в кімнату запустити собаку, щоб дізнатися, хто першою вийде заміж. В якій послідовності собака з’їсть млинці, в такій же і підуть дівчата до шлюбу.

5.Ворожіння на зернах

По колу розставляються тарілки з різною крупою: гречкою, пшоном, рисом, манкою, вівсянкою та  перловкою, а в окреме блюдце наливається вода. Дівчата по черзі розкручують у центрі кола сире яйце і дивляться, в який бік воно покотиться. Якщо до гречки наречений буде багатим, до пшона буде блондином, до рису буде одруженим, до манки наречений буде з півночі, до перловки наречений буде військовим. Вода означає, що на дівчину чекають подорожі. Якщо яйце крутиться на місці, значить, дівчина цього року заміж не вийде.

Додамо, LVIV.MEDIA підготувало привітання з Щедрим вечором у тексті та картинках.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності