Сон у прохолодній кімнаті корисний для здоров’я

Фото: Pexels

В прохолодній кімнаті людина швидше засинає і занурюється в глибокий сон

Як інформує Гарвардська медична школа, під час сну фізіологічні потреби знижуються, а температура і кров’яний тиск падають з метою економії енергії. Сон в більш холодній кімнаті допоможе швидше охолодити тіло до необхідного рівня, що сприяє більш швидкому глибокому зануренню в сон.

Крім того, температура повітря 15-20 градусів Цельсія вважається найбільш задовільною.

Ось чому:

  • Це прискорює метаболізм

Дослідники з Національного інституту охорони здоров’я США виявили, що сон в кімнаті з такою температурою покращує обмін речовин і чутливість до інсуліну, що знижує ризик метаболічних захворювань, а також збільшує кількість бурого жиру. Цей жир не збільшує складки на боках і не робить стегна ширше, навпаки, він допомагає організму спалювати калорії.

  • Допомагає впоратися з безсонням

Як уже зазначалося, в прохолодній кімнаті людина швидше засинає і занурюється в глибокий сон. Регулювання температури тіла вкрай важливо для сну. Згідно з результатами аналізу, проведеного центром досліджень сну UniSA, у людей, які страждають безсонням, температура тіла під час сну насправді вище, це і ускладнює їх засинання.

  • Після сну в прохолодній кімнаті ви будете виглядати молодше

Доведено, що сон при температурі від 15 до 20 градусів Цельсія дозволить вашому організму виробляти більше мелатоніну, одного з наших найкращих омолоджуючих гормонів.

Нагадаємо, біологи з Наньянського технологічного університету в Сінгапурі виявили, що клітинна реакція на стрес впливає на процеси старіння. Результати експериментів можуть бути використані для розроблення методів лікування вікових розладів, таких як рак, деменція та інсульт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності