• Головна
  • Лайфстайл
  • Йому важко тримати мобільний телефон: як живе найнижчий чоловік у світі зі зростом 65,24 см

Йому важко тримати мобільний телефон: як живе найнижчий чоловік у світі зі зростом 65,24 см

Йому важко тримати мобільний телефон: як живе найнижчий чоловік у світі зі зростом 65,24 см

Афшин важить лише 6,5 кг

20-річний іранець Афшин Есмаїл Гадерзаде з віддаленого села в окрузі Букан, на півночі Ірану, потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найнижча людина у світі зі зростом 65,24 см.

Про це пише Daily Mail.

Афшин не міг відвідувати школу через свою фізичну слабкість. Йому важко користуватися мобільним телефоном, тому що гаджет занадто важкий для нього.

Афшин сказав, що сподівається, що його нова слава як найнижчої людини у світі допоможе йому піклуватися про своїх батьків, яким іноді важко було заробити достатньо грошей на життя та лікування свого сина.

Через низький зріст Афшин не зможе стати, як його батько, Есмаїл Гадерзаде, будівельником. Афшин важить лише 6,5 кг, тому не зміг знайти жодної роботи у своєму селі.

«Телефони загалом важко використовувати протягом тривалого часу, але я все ще справляюся. Я знаю, хто найвища людина у світі. Я міг би поміститися в його долоні», — сказав Афшин.

Афшин нещодавно навчився писати своє ім’я. Він був змушений припинити відвідування школи через фізичну слабкість.

«Продовження лікування і фізична слабкість мого сина — це головні причини, чому він припинив навчання, в іншому випадку психічних проблем у нього немає», — сказав батько Афшина.

Чоловік сказав, що йому важко знайти одяг, який йому підходить. Він може вдягнути лише одяг, який носять трирічні діти, але дизайни зазвичай не підходять для його віку.

Фото

Афшин сказав, що після потрапляння до Книги рекордів Гіннеса в Дубаї він відчував, що це була «мрія».

«Проста думка про те, щоб бути частиною Книги рекордів Гіннеса, схожа на мрію. Іноді мені важко в це повірити. Це ніби ти прокидаєшся наступного дня, і тепер увесь світ знає, хто ти. Це чарівно», — сказав Афшин.

Тепер Афшин витіснив Едварда Ніньо Ернандеса з першої сходинки найнижчої людини у світі.

36-річний Ернандес із Боготи, Колумбія, має зріст лише 2 фути 4 дюйми (72,1 см), але Афшин на три дюйми нижчий.

«Для мене було честю зустрітися з Афшином і його родиною та підтвердити, що він найнижчий дорослий чоловік у світі. Це одна з тих основних оцінок людського тіла, і отримання цього офіційного підтвердження є моментом, який може змінити життя цього чарівного молодого чоловіка. Судячи з ентузіазму, який він продемонстрував під час свого візиту до Дубая, він більш ніж готовий насолоджуватися своїм новознайденим статусом знаменитості та стати відомим ім’ям», — сказав головний редактор Книги рекордів Гіннесса Крейг Ґлендей.

Нагадаємо, у Франції британець Енді Гакетт спіймав одну з найбільших у світі золотих рибок. Вона є гібридом шкіряного коропа та коропа коі. Гігантську рибину, яка важить 30,5 кг, назвали Морквинка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності