Десерту 41 рік: весільний торт Чарльза та Діани виставили на аукціон

Десерту 41 рік: весільний торт Чарльза та Діани виставили на аукціон

Крім того, на аукціоні збираються продати лист подяки, написаний Чарльзом і надісланий королівській прислузі, яка працювала під час весілля

Шматочок фруктового торта з весілля короля Чарльза та принцеси Діани виставили на аукціон через 41 рік їх весілля. Десерт зберіг Найджел Рікеттс, який був присутній на королівському весіллі та прийомі 29 липня 1981 року.

Про це пише New York Post.

Рікеттс, який працював полірувальником у Віндзорському замку, помер на початку цього року. Тож тепер цей шматочок торта збираються продати на аукціоні Dore and Rees у Великобританії.

«Ви, ймовірно, не захочете їсти це, але кількість алкоголю [в ньому], ймовірно, зберегла його. Крім того, він все ще виглядає як шматочок весільного торта, який зберіг свою форму», — сказав керівник відділу продажів інтер’єру Dore and Rees Гай Тейлер.

Стартова ціна шматочка торта, який продають в оригінальній презентаційній коробці, становить 300 фунтів стерлінгів. Однак очікується, що десерт продадуть набагато дорожче.

Зазначається, що для весілля Чарльза та Діани було виготовлено 23 офіційні торти, але, здається, шматочок був зроблений із центрального фруктового торта, який складався з 5-ти ярусів і був 5 футів у висоту. У 2014 році шматочок того ж торта продали за 990 фунтів стерлінгів.

Крім того, на аукціоні збираються продати лист подяки, який написав Чарльз та надіслав королівській прислузі, яка працювала під час весілля. Рукописна записка була серед речей Рікеттса, але була адресована його колезі на ім’я Пітер. Стартова ціна листа 150 фунтів стерлінгів.

Додамо, що сотні мільйонів людей спостерігали за весіллям Чарльза та Діани в 1981 році. Але їхній бурхливий шлюб тривав трохи більше десяти років. Вони розійшлися в 1992 році, а через чотири роки розлучилися.

Нагадаємо, у Букінгемському палаці оголосили, що коронація короля Великої Британії Чарльза відбудеться в суботу, 6 травня 2023 року, у Вестмінстерському абатстві. Під час церемонії також коронують королеву-консорта Каміллу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності