• Головна
  • Лайфстайл
  • 82-річний мільярдер придбав подорож на двох довкола Місяця на кораблі Starship

82-річний мільярдер придбав подорож на двох довкола Місяця на кораблі Starship

82-річний мільярдер придбав подорож на двох довкола Місяця на кораблі Starship

82-річний мільярдер Денніс Тіто придав подорож довкола Місяця для себе та своєї дружини

82-річний космічний турист вирішив вдруге відвідає космос цього разу з дружиною. Він придбав два квитки на подорож навколо Місяця у кораблі Starship компанії SpaceX.

Про це пише Ars Technica.

Мільярдер Денніс Тіто — колишній науковець Лабораторії реактивного руху NASA, а зараз — інвестиційний банкір.

Вперше він приватно відвідав космос у 2001 році. Тоді він летів на Міжнародну космічну станцію на борту російської ракети "Союз".

В інтерв'ю Ars Technica мільярдер сказав, що не думав, що коли-небудь отримає ще один шанс повернутися в космос або здійснити свою мрію — полетіти до Місяця.

Він змінив свою думку після того, як відвідав штаб-квартиру SpaceX разом зі своєю дружиною Акіко Тіто минулого року. Після екскурсії подружжя почало обговорювати можливість польоту.

Пізніше подружжя оголосило, що вони придбали 2 з 12 місць на борту одного із запланованих космічних польотів Starship. Акіко має усі шанси стати першою жінкою, яка здійснить політ на кораблі Starship.

Зараз їх подорож залежить від подальшого розвитку можливостей Starship, оскільки SpaceX готується здійснити перші орбітальні випробувальні польоти надважкої ракети-носія вже в найближчому майбутньому.

SpaceX заявила, що Starship не буде готовий до пілотованих навколоземних польотів принаймні до 2025 року, але мільярдер сказав, що він не проти почекати.

Наразі точної дати старту місії немає, але місця ще доступні.

Досі Starship не провів жодного тестового орбітального польоту, тож місія відбудеться ще не скоро.

Довідково:

Корабель Starship, а точніше його версія Ship 24, запуститься на надважкій ракеті Super Heavy відомій, як Booster 7 (якщо з нею все буде добре після інциденту).

І Starship, і Super Heavy оснащені двигунами SpaceX Raptor наступного покоління. Космічний корабель оснащений шістьма Raptor, а прискорювач має аж 33 двигуни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності