• Головна
  • Лайфстайл
  • В Оперному стартував новий сезон: що покажуть глядачам у серпні-вересні

В Оперному стартував новий сезон: що покажуть глядачам у серпні-вересні

В Оперному стартував новий сезон: що покажуть глядачам у серпні-вересні

Традиційне відкриття супроводилось концертом на площі перед театром

Сьогодні у Львівській національній опері стартував 122-ий театральний сезон. З цієї нагоди на площі перед оперним театром відбувся урочистий концерт. Була нагода послухати класичну музику та подивитися виступ балету та хору театру.

Lviv.Media розповідає які заходи чекають на глядачів та слухачів театру.

Програма подій на серпень

20 серпня. Постановка фолькопери-балету "Коли цвіте папороть" Євгена Станковича

"Коли цвіте папороть" — твір, який заборонила Радянська влада. До 30-ої річниці Незалежності України постановку транслюватиме сайт Opera Vision.  Це буде перший показ української опери на весь світ. На сайті є різні постановки провідних оперних театрів 17-ти європейських країн. Початок трансляції 20 серпня о 19:00, з українськими та англійськими субтитрами.

23 серпня. Концерт-дійство «Народження Незалежності» на площі перед Львівською національною оперою

"Народження Незалежності"  відбудеться 23 серпня о 20:30 на площі перед Львівською оперою. Формат: поєднання класичної музики, світлового, вогняного шоу та вуличного театру.Історія Незалежності України концептуально осмислена через дві композиції – феєрію "Коли цвіте папороть" Є. Станковича  та початковий номер кантати "Карміна Бурана" К. Орфа.  Між їх виконанням відбудеться вулична вистава "Сни за Кобзарем" за поезією Тараса Шевченка у виконанні Львівського академічного духовного театру "Воскресіння".Виконавцями музичної частини стануть понад 200 осіб.  Також концерт транслюватимуть онлайн. Вхід вільний (за наявності вхідних запрошень, які можна отримати у касі театру).

26 серпня. Концерт з нагоди відкриття фестивалю LvivMozArt

26 серпня, о 19:00 год на сцені Львівської національної опери відбудеться відкриття Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt. Диригентка — Оксана Линів. Також виступлять хор та оркестр Львівської опери, солісти театру.  Запрошені виконавці – сопрано Саксонської державної опери Юлія-Марія Дан та зірковий контртенор Костянтин Деррі. У програмі – твори батька та сина Вольфганга Амадея й Франца Ксавера Моцартів та їхнього сучасника, українського композитора Дмитра Бортнянського. Трансляція концерту відбудеться на стрімінговому  телебаченні MEGOGO.Квитки на концерт-відкриття Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt — тут.

27 серпня. Урочиста академія до 165-річчя Івана Франка

27 серпня виповнюється 165 років з дня народження Івана Франка. У цей день Львівська національна опера спільно з Львівським національним літературно-меморіальним музеєм Івана Франка (Домом Франка) проведуть Урочисту академію.  29 серпня відбудеться показ двох вистав – опери для сімейного перегляду "Лис Микита" І. Небесного. Перша вистава о 12:00, друга — о 19:00.Вхід за запрошенням. 

Програма подій на вересень

11, 12, 16, 17 вересня. Прем’єра опер "Сокіл" та "Алкід" Дмитра Бортнянського

До 270 річниці з дня народження композитора Дмитра Бортянського 11, 12, 16 та 17 вересня відбудеться постановка опер "Сокіл" та "Алкід".

Опери тривалий час були втраченими й досі не входили у репертуар національних оперних театрів України. Особливістю постановки: залучення режисера Андреаса Вайріха і сценографки Анни Шоттл з Баварської державної опери та  українських диригентів Оксани Линів та Юрія Бервецького.

У виставі братимуть участь солісти, хор, балет та оркестр Львівської національної опери. Запрошені виконавці:  Костянтин Деррі і Станіслав Цема.

Додамо, що театральний сезон у 2020 році присвятили 120-річчю Львівської національної опери.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності