• Головна
  • Лайфстайл
  • Австралійський художник усю ніч зафарбовував мурал, який викликав осуд українців

Австралійський художник усю ніч зафарбовував мурал, який викликав осуд українців

Австралійський художник усю ніч зафарбовував мурал, який викликав осуд українців

На муралі були зображені обійми українського й російського солдатів

Після різкої критики місцевої громади австралійський художник зафарбував вуличний мурал, на якому раніше зобразив обійми українського та російського солдатів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав посол України в Австралії Василь Мірошниченко.

Автор зображення Пітер Сітон створив триповерховий мурал на одній з вулиць Мельбурна. Свою ідею пояснив, як "мирне вирішення" конфлікту між двома країнами. Однак це викликало хвилю обурення серед української спільноти континенту. Дехто назвав твір російською пропагандою.

Сітон вибачився за свій мурал, сказавши, що ідея була "невдалою" і що він "не думав, що її сприймуть так погано", пише BBC Україна.

"Що б подумали люди, якби мурал зобразив обійми ґвалтівника й жертви?", — зазначив у повідомленні один із президентів Федерації українських організацій Австралії Стефан Романів.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко зауважив, що це "вкрай образливо для всіх українців".

Мистецька організація Art4Ukraine Australia заявила, що висловлювала занепокоєння з приводу мистецького твору ще до початку його створення і була шокована, побачивши його після завершення.

Сітон розповів, що зафарбовував мурал до третьої ночі понеділка.

"Мурал коштував мені 2000-3000 доларів... Я б не робив його й не витрачав на це цілих 10 днів, якби думав, що він зашкодить людям", — пояснив митець Австралійській телерадіомовній корпорації в понеділок, 5 вересня.

Але автор також і захищав свій твір, сказавши, що все ж переконаний, що мурал приніс "чисту користь" і "багато людей справді зрозуміли це повідомлення".

"Очевидно є люди, які вважають, що це зображення завдасть болю й, можливо, травмує, а це не те, що я хотів би робити своїми творами", — пояснив він.

Читайте також: 

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності