Youtube платитиме українським блогерам за відео

Youtube платитиме українським блогерам за відео

Отримуватимуть від 100 до 10 тис. доларів

Популярний відеохостинг Youtube запускає програму підтримки для українських блогерів - YouTube Shorts Fund.

Починаючи з грудня автори коротких та унікальних відео отримуватимуть від 100 доларів до 10 тисяч доларів на місяць. Сума виплат залежатиме від популярності блогера та місцезнаходження його аудиторії.

"Фонд у розмірі 100 мільйонів доларів США був уперше представлений ще у травні і вже доступний на багатьох ринках у всьому світі. Запуск в Україні став черговим кроком на шляху реалізації довгострокового плану монетизації для Shorts", - йдеться в повідомленні.

Для того, щоб взяти участь у програмі, на каналі повинне бути завантажене хоча б одне коротке відео за останні 180 днів. Канали повинні відповідати Правилам спільноти YouTube та правилам щодо авторського права та правилам щодо монетизації.

Не допускатимуться відео, які мають логотип або водяний знак інших соцмереж, повторно завантажені на канал або неоригінальні кліпи авторів. Йдеться про кліпи з фільмів або телешоу. Також для участі в програмі не обов’язково, щоб канали брали участь в монетизації.

Однак для участі в програмі автори відео повинні бути не старше 18 років.

Повідомляється, що за останні три роки YouTube виплатив авторам, артистам та медіакомпаніям понад 30 млрд доларів. У найближчі місяці відеохостинг планує розширити програму ще на більшу кількість країн.

Нагадаємо, нещодавно у YouTube назвали найпопулярніші відео серед українців. Найбільше користувачі дивились інтерв’ю відомих людей, серіали та розважальний контент.

На першому місці в рейтингу відео активіста Олексія Навального "Дворец для Путина. История самой большой взятки". Серед музичних відео цього року найбільше переглядали кліп від виконавиці Loboda – Родной, "Горький вкус" Султана Лагучева та Minelli – Rampampam.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності