Де на Львівщині кататися на лижах цієї зими: локації та ціни

Де на Львівщині кататися на лижах цієї зими: локації та ціни

Розповідаємо про 6 місць на Львівщині, де можна активно провести зимові вихідні

Уже зовсім скоро розпочнуть свою роботу гірськолижні курорти Західної України. На випадок, якщо не хочете вчергове їхати до Буковелю і шукаєте менш відомі варіанти зимового відпочинку, Lviv.Media підготувало кілька місць, де цієї зими на Львівщині кататися на лижах, сноуборді чи навіть ковзанах.

Славське

Поряд зі Славським є одразу кілька вершин, на яких можна покататися на лижах і сноубордах. Основні лижні траси прокладені на схилах гір Тростян, Погар, Кремінь, Менчіл, Варшава.

На схилах гори Тростян (1235 метрів) облаштовані спуски для професіоналів. Поряд з горою розташована гірськолижна база “Динамо”. Вона обладнана 11 трасами довжиною 1500-2000 метрів та чотирма підйомниками довжиною від 570 до 2750 метрів. З 15 по 23 грудня денний абонемент на гірськолижній базі обійдеться у 700 гривень, а ось вже з 24 грудня 850 гривень. Більше про ціни та базі “Динамо” можна дізнатися за посиланням.

Водночас на горі Кремінь прокладені найпростіші траси. Поряд з нею є база відпочинку “Політехнік”. Про цьогорічні ціни інформації поки що немає, але минулого року денний абонемент на горі Кремінь коштував лише 300 гривень

Додамо, що у Славському також працює багато пунктів прокату гірськолижного спорядження.

Волосянка

Недалеко від Славського, у селі Волосянка, розташований популярний гірськолижний курорт “Захар Беркут”. На горі Високий Верх (1598 метрів) є 9 тисяч метрів трас різної складності, які підійдуть і для початківців, і для досвідчених лижників.

Цієї зими абонемент на цілий день на горі коштуватиме 800-900 гривень залежно від періоду, а оренда лижного комплекту — лише 150 гривень. Більше про ціни у на гірськолижному курорті можна дізнатися тут.

Сколе

На Сколівщині, у селі Плав’є, на висоті 600 метрів над рівнем моря розташований один із найпопулярніших гірськолижних курортів Львівщини — “Плай”.

На території гірськолижного комплексу є витяги, протяжність найдовшого з яких становить 1200 метрів, перепад висот сягає 260 метрів. Також тут прокладені гірськолижні траси різного рівня складності. 5 спускових трас (за складністю 3 червоні траси (середнього рівня), 2 сині (легкі) та чорні у верхній частині гори (складні).

Цієї зими абонемент на один будній день тут коштуватиме 800 гривень, а ось у вихідні та під час високого сезону з 29 грудня по 20 січня доведеться заплатити вже 1000 гривень. Також на курорті є абонементи на пів дня, або на 2 і більше. Наприклад, за 5 днів необмеженого користування потрібно буде віддати 3350 гривень у будні або 4600 гривень на свята. Більше про ціни можна дізнатися за посиланням.

Майдан

Це найближчий гірськолижний спуск від Львова. Він розташований у селі Майдан на території комплексу “Чарівні озера”. Тут є одна траса завдовжки 680 метрів та один підйомник. Покататись на лижах та сноуборді у Майдані можна щодня з 10.00 до 17.00. Денний абонемент у будні цього року коштуватиме 650 гривень, а на вихідні та під час високого сезону, з 1 по 22 січня, вартуватиме 750 гривень. Також доведеться доплатити 50 гривень як заставу за картку. При поверненні карти заставу також віддадуть.

У цьому комплексі також можна взяти на прокат спорядження та пройти навчання у лижній школі. Про ціни на інші послуги читайте за посиланням.

Розлуч

Між селами Розлуч та Ясениця-Замкова на Львівщині розташувалась база відпочинку “Бойківський двір”. Там можна покататися на конях, сходити до лазні, а також покататися на лижах. На території відпочинкового комплексу облаштована лижна траса, яка підійде для новачків.

Вартість денного абонемента для катання лише 300 гривень. Крім того, у “бойківському дворі” можна взяти в оренду на день лижі та черевики. Це коштуватиме ще 250 гривень.

Додамо, що також на базі відпочинку можна замовити трансфер на паралімпійську базу у селі Сянки. Там є два спуски довжиною 600 та 1350 метрів.

Орів

Курорт “Карпатські полонини” розташований неподалік гори Цюхів, що на Сколівщині. Тут є один лижний спуск довжиною 300 метрів та один підйомник. Денний абонемент на катання на лижах дорослим обійдеться у 300 гривень. Також за 250 гривень за потреби можна взяти на прокат лижі.

Водночас особливістю “Карпатських полонин” є те, що тут можна покататись не лише на лижах, а й на ковзанах та сноуборді.

Ковзанка, за умови, що ви маєте свої ковзани, коштуватиме 200 гривень. Якщо є ковзанів немає, за оренду доведеться заплатити ще стільки ж. Щодо сноуборду катання на ньому за цілей день коштуватиме 250 гривень.

Додамо, також на лижах чи сноуборді на Львівщині можна покататися у селі Поляна, Бориславі та у селі Тисовець. Проте поки що актуальних цін щодо цих місцям відпочинку немає.

Нагадаємо, на період зимових свят Укрзалізниця запускає “Лижний експрес” із Києва до Славського. Доїхати потягом до Славського можна буде 24, 26, 30 грудня та 2, 6, 8 січня.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності