• Головна
  • Інтерв'ю
  • Про полонених іноземців, хворобу Путіна та ситуацію на фронті: Зеленський дав інтерв'ю американському NBC

Про полонених іноземців, хворобу Путіна та ситуацію на фронті: Зеленський дав інтерв'ю американському NBC

Про полонених іноземців, хворобу Путіна та ситуацію на фронті: Зеленський дав інтерв'ю американському NBC

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю американському телеканалу NBC. Повне відео з'явилося на каналі Офісу Президента.

Про полонених іноземців

Є тисячі полонених українців на сьогодні. Є і хлопці з Великої Британії, США, які, на жаль, потрапили у полон. Ми ставимось до них так само як до українців. Зараз ведуться перемовини з іншою [російською - ред.] стороною. Цим займається ГУР МО (Головне управління розвідки Міноборони).

У зверненні до американців Зеленський англійською висловив вдячність родинам військових США та виразив впевненість, що їх визволять з полону та повернуть додому.

Чи вірить він в те, що Путін хворий

Я не знаю, що відбувається з Владіміром Путіним. Я вважаю, що в них [у Кремлі - ред.] є дійсно велика хвороба, в цілому. І вона складніша, ніж та хвороба, про яку говорите ви [про рак - ред.]. Це хвороба щодо неповаги до нашого народу, хвороба щодо захоплення і катувань на нашій землі. На жаль, це питання не тільки однієї людини.

Щодо ситуації на фронті та просування росіян

Щодня великі втрати. Але втрачаємо не тільки ми, а й Росія теж. Там, де ми втрачаємо одну людину, Росія втрачає 5 людей. Там, де ми втрачаємо один танк, Росія втрачає 5 танків. Ось так ми боремось. Але нам дійсно складно. Бо на один наш танк у них є 10 своїх танків. На одного нашого військового у них є 10 своїх. Якими б ми міцними не були, їх в 10 разів більше. І це складно. Але ми стоїмо. Десь йдемо вперед, десь крокуємо назад. Я розумію, що сам на сам з Росією нам буде складно. І напевно ми не витримаємо. Тому дуже важлива підтримка Європи та США.

Він додав, що Сполучені Штати вже дали Україні багато зброї, але нам треба набагато більше.

Як закінчиться війна і що буде перемогою

Я впевнений, що війна закінчиться перемогою України. Як би важко нам не було. Ми повинні витіснити окупантів з нашої землі. Скільки зможемо, ми будемо це робити. Тільки так може закінчитися війна.

Нагадаємо, вчора, 28 червня,  Володимир Зеленський на брифінгу з президенткою Молдови Маєю Санду заявив, що Україна відповість у разі агресії зі сторони самопроголошеного “Придністров’я”.

Інтерв'ю

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності