• Головна
  • Інтерв'ю
  • Погрози від росії та віра у НАТО: політолог розповів про суспільні настрої поляків

Погрози від росії та віра у НАТО: політолог розповів про суспільні настрої поляків

Погрози від росії та віра у НАТО: політолог розповів про суспільні настрої поляків

"Ми дивимось на росіян звисока, з відчуттям цивілізаційного вищості"

На пропагандистських ток-шоу Польщі на рівні з Британією та США "дістається" найбільше від російських "журналістів", які у прямому ефірі погрожують ядерним ударом "недружнім країнам". Росіяни відчувають гнів на Польщу за потужну підтримку України та антиросійські настрої.

"Звичайно, є якийсь страх того, що росія погрожує ядерною зброєю Польщі. Але поляки впевнені в НАТО. Альянс довів свою боєздатність, дуже допоміг Україні, яка навіть не є членом НАТО. Ніякої паніки немає. Поляки знають з історії, що таке росія та її імперіалізм, і розуміють, що їхню агресію треба зупиняти", — розповідає політолог-україніст та публіцист Щецинського університету Мацєй Пєчинські.

За його словами, Польщу недаремно вважають найбільш русофобською країною. Хоч росіяни намагаються показати, що русофобською є лише польська влада, а не народ, це не так. У Польщі немає ніяких проросійських настроїв, тут ніхто не сумнівається в тому, хто винен і цій війні і хто має рацію.

Також у Польщі розуміють і те, що воєнні злочини скоює не лише путін, а й звичайні росіяни. Звідси і відповідне ставлення.

"Польща завжди тяжіла на Захід, ніж на Схід. Ми дивимось на росіян звисока, з відчуттям цивілізаційного вищості. Росія — це агресивні варвари. Україні не варто перейматися тим, що у Польщі можуть бути якісь проросійські настрої. Усі політики — прозахідні, проукраїнські та антиросійські", — переконує публіцист.

Повне інтерв'ю читайте за посиланням.

Інтерв'ю

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності