• Головна
  • Енергетика
  • Литва передала Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ для відновлення енергетичної інфраструктури

Литва передала Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ для відновлення енергетичної інфраструктури

Литва передала Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ для відновлення енергетичної інфраструктури

До складу гуманітарного вантажу входить понад 300 одиниць найважливішого обладнання Вільнюської ТЕЦ-3

Литовська енергетична компанія Ignitis Gamyba передає Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3, яке допоможе у відновленні енергетичної інфраструктури України. Про це 15 липня повідомили у заяві компані.

Договір про надання гуманітарної допомоги підписали Ignitis Gamyba та оператор системи передачі електроенергії "Хмельницькобленерго", призначене Кабміном для отримання і розподілу гумдопомоги для енергетичного сектору. Воно забезпечить розподіл обладнання.

"Ми не випадково вирішили передати обладнання Вільнюської ТЕЦ-3. Окрім того, що воно буде добре працювати в енергетичній інфраструктурі України, воно також відповідає потребам оператора системи передачі", — заявила генеральна директорка Ignitis Gamyba Аста Сунгайліене.

За її словами, діяльність Вільнюської ТЕЦ-3 була зупинена у 2015 році, оскільки витрати на її експлуатацію були надто великими, а також було визначено, що енергоблоки не мають значного впливу на стабільність енергосистеми.

"Попри те, що станція була закрита протягом дев'яти років, ми змогли законсервувати її обладнання, яке зберегло свою повну функціональність. Станція, загальною тепловою та електричною потужністю майже 1 000 МВт, працювала понад 30 років і забезпечувала теплом близько половини Вільнюса. Тепер це обладнання сприятиме відновленню життєво важливої інфраструктури в Україні", — додала керівниця компанії.

До складу гуманітарного вантажу, переданого компанією, входить понад 300 одиниць найважливішого обладнання Вільнюської ТЕЦ-3, зазначили в компанії.

"З міркувань безпеки ми не можемо розголошувати більше інформації про допомогу, включаючи назви, потужність обладнання або електростанції, на які воно буде передано", - уточнили в Ignitis Gamyba.

Нагадаємо, Норвегія виділить на відновлення енергетичної системи України майже 100 млн євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності