• Головна
  • Економіка
  • Офіс Генпрокурора віддав ГУР Міноборони 171 млн грн російських співвласників “Індустріального союзу Донбасу”

Офіс Генпрокурора віддав ГУР Міноборони 171 млн грн російських співвласників “Індустріального союзу Донбасу”

Офіс Генпрокурора віддав ГУР Міноборони 171 млн грн російських співвласників “Індустріального союзу Донбасу”

Ці кошти росіяни намагалися вивести за межі України

Офіс Генпрокурора передав Головному управлінню розвідки Міністерства оборони 171 млн грн. Їх було арештовано під час досудового розслідування за фактом протиправної діяльності групи українських компаній, афілійованих до російського державного інвестиційного банку.

Слідство встановило, що у 2010 році російський державний банк профінансував угоду з придбання через наближені до себе структури контрольного пакета акцій однієї з найбільших металургійних корпорацій України. Промислова структура керувала 40 підприємствами на територіях Донецької та Луганської областей.

У 2021 році розпочалася процедура банкрутства металургійної корпорації. Її ініціювали компанії, підконтрольні громадянам Росії. Вони намагалися вивести за межі України 171 млн грн, які належали корпорації та перебували на рахунках приватного нотаріуса. Під час слідства за клопотанням прокуратури банківські рахунки арештували. Кошти, розміщені на них, передали ГУР МО України для забезпечення обороноздатності України.

Офіс Генпрокурора не вказав назви української металургійної корпорації, про яку йдеться в пресрелізі, але проілюстрував новину фотографією промислового об’єкта корпорації “Індустріального союзу Донбасу” (ІСД). 2010 року контрольний пакет цього підприємства (50%+ дві акції) викупили російські бізнесмени, а профінансував угоду російський державний Внєшекономбанк (ВЕБ).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності