• Головна
  • Економіка
  • Держагентство відновлення відкриває кошториси усіх своїх проєктів

Держагентство відновлення відкриває кошториси усіх своїх проєктів

Держагентство відновлення відкриває кошториси усіх своїх проєктів

Так хочуть підвищити відповідальність і держзамовників, і проєктних організацій

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України опублікує кошториси усіх проєктів, які воно веде.

Про це повідомив глава агентства Мустафа Найєм.

Тепер кожен зможе перевірити і порівняти ціни на матеріали, вартість залученої техніки, витрати за проєктами, розробленими будь-яким державним замовником. Своєю чергою це підвищуватиме відповідальність і держзамовників, і проєктних організацій та експертизи, вважає чиновник.

“Для нас важливо не просто швидко і якісно проводити роботи на обʼєктах. Ми прагнемо, аби відбудова здійснювалася у прозорий і підзвітний спосіб. Це важливо як для Агентства відновлення, так і для громадськості та міжнародних партнерів”. - написав Мустафа Найєм.

Кошториси на проєкти відновлення будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва. На порталі ЄДЕСББ з’явився оновлений функціонал публікації кошторисів об'єктів, які будуються за публічні кошти. Серед них - і кошториси проєктів Агентства відновлення. Ознайомитися з інформацією про кошториси зможе кожен на сайті ЄДЕСББ у розділі “Кошторисна документація”.

Раніше на порталі були доступні тільки загальні показники по кошторису, однак після введення воєнного стану доступ до інформації обмежили.

Зазначимо, що створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва розпочалося три роки тому. Це одна зі складових усієї цифрової системи, яка стане основою управління відбудовою країни.

Функціонал оновлено у співпраці Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності