• Головна
  • Україна
  • Країни G7 підтримають відновлення транспортної інфраструктури України: деталі

Країни G7 підтримають відновлення транспортної інфраструктури України: деталі

Також вони погодились активізувати міжнародні зусилля з розвитку програми ЄС «Шляхи Солідарності»

У Японії міністри транспорту держав країн «Великої сімки» (США, Канада, Великобританія, Франція, Німеччина, Італія та Японія) ухвалили спільну Декларацію, якою засудили руйнування Росією глобальних ланцюгів постачання. Також вони зобов’язались підтримати відновлення транспортної інфраструктури України

Про це 18 червня повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зокрема, країни G7 засудили спроби підриву навігації цивільних суден в Чорному морі та пошкодження української транспортної інфраструктури.

У співпраці з Координаційною платформою донорів вони підтримають відновлення транспортної інфраструктури України. Також країни «Великої сімки» сприятимуть розвитку альтернативних логістичних маршрутів для експорту української продукції.

Зазначається, що порушені ланцюжки постачань, перешкоджання навігації в Чорному морі, штучне блокування українського агроекспорту провокують загострення гуманітарних проблем в світі та спричиняють ріст цін на продовольство.

« Наше глобальне завдання — протистояти російській агресії та підтримувати розвиток світової логістики. Маємо спільне розуміння з державами G7, що підтримка відновлення та розвитку транспортної інфраструктури України тут є фундаментальною. Без працюючих транспортних шляхів в Україні глобальна архітектура логістики опиниться під загрозою», — зазначив міністр розвитку громад Олександр Кубраков.

Крім того, міністри транспорту країн G7 погодились активізувати міжнародні зусилля з розвитку програми ЄС «Шляхи Солідарності». Йдеться про розвиток Дунайського портового кластеру, прикордонної інфраструктури на кордоні з ЄС та Молдовою тощо.

Нагадаємо, Україна приєдналась до програми «Механізми сполучення Європи».

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності