• Головна
  • Економіка
  • Ціна на пшеницю досягла п'ятимісячного максимуму після атаки Росії на український порт

Ціна на пшеницю досягла п'ятимісячного максимуму після атаки Росії на український порт

пшениця
Фото: Freepik

Ф'ючерси на пшеницю виросли на 2,6% у Чикаго до ,7725 за бушель

Світові ціни на пшеницю зросли до найвищого рівня за останні п'ять місяців. Причиною цьому стала атака Росією порту на річці Дунай в Україні, спрямована на те, щоб зруйнувати життєво важливий експортний маршрут для українського зерна на світові ринки.

Про це пише Bloomberg.

У понеділок безпілотник завдав удару по дунайському порту Рені, зруйнувавши зерновий ангар. Це сталося приблизно через тиждень після того, як Москва розірвала угоду, що дозволяла Україні транспортувати свій врожай через Чорне море, а згодом атакувала одеські порти.

За словами аналітика по сировинним товарам в Rabobank Group Майкла Магдовіца, від перекриття експортних потужностей найбільше постраждає пшениця, а за нею кукурудза. Рослинні олії, як і раніше, можуть перевозитися вантажівками і потягами, але експорт зернових у такий спосіб менш рентабельний. .

Ф'ючерси на пшеницю виросли на 2,6% у Чикаго до ,7725 за бушель, що є найвищим показником з 21 лютого. Напередодні ф'ючерси підскочили до біржового ліміту. Кукурудза з постачанням в грудні подорожчала на 0,7%.

Нагадаємо, 24 липня Росія атакувала дронами «Shahed-136» портову інфраструктуру Дунаю на Одещині. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності